Моите 7

Седем неща, които ме докоснаха през последните седем дни

eva.bg 30 April 2017

В рубриката ни "Моите 7" ви представяме 7 неща, които са ни докоснали през последните 7 дни. Смешни или тъжни, сериозни или не съвсем, в работно време или на дивана вкъщи, това са нашите лего блокчета, с които строим живота си.

Лилия Илиева и "Нейните 7"

1 Ако можех да бъда руса, ако можех да бъда французойка, ако можех да избера как да изглеждам, щях да бъда... Патрисия Каас. Обожавам елегантността й, размаха й на сцената, заряда на концертите й, гласа й... Текстовете, музиката. Имала съм щастието да я интервюирам и да преведа автобиографията й. Патрисия беше на корицата на EVA преди 4 години. В благодатния четвъртък, както би го нарекъл Стайнбек, на тази седмица в официалната страница на френската певица излезе анонсът за концерта й в зала 1 на НДК на 28 юни. УРА! С мисълта за него бързам към лятото.

2 Тази седмица имах още едно музикално вдъхновение - Мария Славова, която в понеделник получи Наградата за полет в изкуството на Фондация „Стоян Камбарев“. На церемонията я чух за първи път. Мария е на 18 г., израства от дете като солистка в Детския радиохор на БНР, има много изяви по концерти, предстои й да следва в Музикалната академия. За мен беше истинско откритие. Красива е, пее божествено, с естествена лекота. Гласът й е завладяващо кристален, мек и топъл. Нека най-хубавото да й предстои!

3 Костилки от баобаб? Дори не подозирах, че са такива. Открих ги в купичка в кухнята на EVA. Заприличаха ми на бонбони и тъй като с бонбоните не се бавя много, любопитно ги опитах веднага. Кисели са на вкус и ароматни, краткотрайно удоволствие, защото много бързо стигаш до същинската костилка, която прилича на черешовите и не се яде. Сади се – поясни зам.-главната ни редакторка Ваня. Оказа се, че тя ги е донесла от пътуването си в Занзибар. Ваня си дойде почерняла и усмихната. Показа ни снимки на плажове, приказно красиви дървени врати, къщата, в която се е родил Фреди Меркюри (която веднага си пожелах да я видя и аз) и какво още, предстои да прочетете скоро.

4 В един йога-клуб преди няколко дни срещнах Лидия – прекрасна и много вдъхновяваща моя приятелка, лайфкоуч, лектор-мотиватор, авторка на книгата „Да заобичаш себе си за 11 дни“. Какво ще правя в края на май, ме попита тя и веднага ме покани на женски уикенд в комплекс „Санта Марина“ в Созопол от 26 до 28 май. Планирано е вече – отбелязах на календара това предстоящо пътуване за релакс, вдъхновение и забавление - с йога, медитации, семинари за опознаване на себе си и припомняне как да се обичаме, за изграждането на здрави и хармонични отношения. Лидия го организира със своите приятелки йога-преподавателката Теди и психоложката и семейна консултантка Неви. Повече за тях на www.lydiapetkova.com/withloveforher

5 Миналото лято се возих на мотор. Беше толкова хубаво - като да плувам, да летя и да танцувам едновременно. Опияниха ме усещането за волност и свобода, вятъра на ускорението, удоволствието да съм прегърнала този, който кара мотора и доверието, което изпитвам към него. Любовен летен дзен. Посвещавам го на Робърт Пърсиг. Мир на духа му и светла му памет! Той вдъхнови моето поколение със свободата и мъдростта на романа си „Дзен или изкуството да се поддържа мотоциклет“.

6 Тази седмица си ми беше късметлийска. Тамън я започнах в понеделник и във вторник рано сутринта се оказах на летището. Пътувах до Атина за два дни за представянето на новата есенно-зимна колекция на Tommy Hilfiger. В Атина, всички знаят, е приказно с портокаловите й дръвчета по улиците, безметежните погледи на гърците, топлото време. За колекцията, която е много, много готина, мога да ви издам само едно – че е вдъхновена от 90-те. През есента ще ви разкажа всичко останало. А дотогава ето ме със снимка на едно рокерско яке на Tommy Hilfiger от нея, което предстои да се продава и у след септември. Нямам търпение да си ги купя!

7 Лиза Шопова и Христо Шопов в общ проект?! Да, и им се е получило! Сестрата режисира и е авторка на текста, братът играе главната роля в спектакъла „Всичко или нищо“, който можете да гледате в Theatro. Пиесата е много емоционална, непредсказуема и интересна, написана с чувство за хумор. Заплита отношенията на две красиви жени (в ролите Лили Маравиля и Ирини Жамбонас) – най-добри приятелки при това, и мъжа, в когото са влюбени в различни моменти от живота си. Развръзката е любопитна, актьорската игра – разбира се, много добра, режисурата – талантлива. Тази вечер впрочем можете да я гледате.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР