Айнщайн за деца

eva.bg 23 April 2017

От 22 април до 25 юни 2017 г., всяка събота и неделя от 13:00 ч. до 14:00 ч. и от 14:00 ч. до 15:00 ч. образователният канал National Geographic, съвместно с детски научен център Музейко, организира поредица от работилници за деца на 7 или повече години. В групи по 10, малките откриватели ще могат да участват в експерименти, свързани с някои от най-големите открития на Айнщайн - Брауновото движение, фотоелектричният ефект, както и Специалната и Общата теория на относителността.

Eкспериментите ще бъдат съпроводени с указания за изпълнението им и допълнителна информация. Освен това, децата ще подготвят факсимилета на първите страници на оригиналните статии на Айнщайн, които излизат през 1905 г. – годината на чудесата на Айнщайн, когато той е публикувал най-големите си открития във физиката. Всички деца на възраст 7 и повече години, които желаят да се включат в работилниците, са добре дошли. Заниманията, за които не е необходимо предварително записване, са включени в билета за Музейко.

 Непосредственият повод за събитието е 10-серийният филм „Геният”, посветен на живота и делото на Алберт Айнщайн, чийто първи епизод ще бъде излъчен тази вечер – 23 април, от 21:55 ч. по National Geographic.

„Геният” е първата игрална продукция, която ще бъде излъчена по този телевизионен канал, известен с научно-популярните, документалните и образователните си поредици. В ролята на гениалния учен се превълплъщава Джефри Ръш.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР