Честит Рожден Ден, Джак Никълсън!

Един от най-големите актьори на нашето време празнува 80 години днес.

eva.bg 22 April 2017

Днес Джак Никълсън става на 80!

Киното нямаше да е същото без неговата демонична усмивка и без великите роли, които направи в култови филми като „Професия: Репортер” на Микеланджело Антониони, „Пет леки пиеси” и „Пощальонът звъни винаги два пъти” на Боб Рафелсън, „Полет над кукувиче гнездо” на Милош Форман, „Китайският квартали” на Роман Полански, „Сиянието” на Стенли Кубрик, „По Мисури” на Артър Пен, „Батман” на Тим Бъртън и още, и още.

Никълсън, момчето от Ню Джърси, с майка кабаретна актриса и баща... различен според различните източници (Доналд Фърсило или Еди Кинг, така и не е напълно ясно), отгледан от баба си и дядо си, които считал дълги години за свои родители, а майка си – за своя по-голяма сестра, въпреки брилянтната си кариера, белязана от 3 Оскара и стотици други награди, и до днес твърди, че не е напълно уверен в себе си. „В момента, в който подпиша договора за някоя роля, се сещам за поне трима актьори, които биха я изиграли по-добре от мен” – споделя той. Казва обаче, че истински се гордее с ролята си на Жокера във филма „Батман” и я смята за иконична за попкултурата като най-много харесва в героя си напълно безвкусното му чувство за хумор.

Никълсън има един-единствен брак - в ранната си младост, със Сандра Найт, актриса и художничка. Бракът продължава само 4 години и актьорът разбира, че този тип връзка не е за него. Сред най-известните му любови е актрисата Анджелика Хюстън, с която са заедно повече от 15 години, макар и с прекъсвания.

Има пет деца като дъщеря му Лорета Никълсън (от връзката му с Ребека Брусард) е актриса.

Днес той продължава да колекционира картини (притежава платна на Анри Матис, творби на Анди Уорхол и Тамара де Лемпицка), все още смята бирата за най-доброто питие на света и... твърди, че му се налага да взима виагра само когато е с повече от една жена.

 

Обичаме те, Джак Никълсън! Честит Рожден Ден!

 

2 КОМЕНТАРА
2
bovadimi
23 April 2017, 21:27

До #1:Усмивката* :)

1
bovadimi
23 April 2017, 21:26

Обожавам Джак Никълсън, изгледала съм почти всиичките му филми! Умивката му винаги ме разтапя! Просто велик...абсолютно незаменим...
П.С.: Извинете, но има важна неточност в статията Ви. Дъщеря му се казва Лорейн :)

ТВОЯТ КОМЕНТАР