Чиста и красива, с лекота

20 April 2017

Ето няколко важни съвета, които могат да се превърнат в незаменими оръжия в битката на всяка една жена за перфектна кожа.

Лошото състояние на кожата често е следствие от пренебрежителното отношение към хранителния режим. Още в древен Китай се изгражда система, по която познават болестите на тялото по кожата на лицето – бузите, брадичката, челото „отговарят“ на определени органи. Негласно, но често забравяно правило е, че трябва да се храним с това, което наистина обичаме и да внимаваме с преяждането.

Състоянието на кожата пряко се влияе и от начина на живот. Сухата, сивкава кожа издава липсата на достатъчно вода, сън и важни минерали, както и злоупотреба с цигари. Мазната, акнетична кожа с разширени пори пък сочи към прекаляване със захарта, солта и алкохола. Хората, които се потят по-често, страдат от запушени пори и комедони, тези които се излагат често и продължително на слънце и солариуми, имат по-голяма склонност да „преобразят“ фините линии в дълбоки бръчки.

Често, дори твърде често е подценявано миенето на лицето преди лягане. „Ох, мързи ме! Какво толкова, една вечер ще спя с грим!“ Нека всяка, която се познае, да обещае лично на себе си никога, ама никога повече да не прави така!

Почистването на лицето вечер не просто сваля макиажа (или това, което е останало от него), а отмива всичко, което мръсният градски въздух и околната среда на офиса или клуба са успели да полепят по повърхността на кожата. Защото вместо да създаваме благородна среда за всички тези бактерии докато спим и сутринта осъмнем с болезнено яркочервено образувание, което да се чудим КАК и въобще ЗАЩО го заслужихме, е доста по-добра идея да се измием и тонизираме. Нали?

Сънят е благотворна почивка, по време на която абсолютно цялото ни тяло се регенерира. Нека не му пречим. С минимални усилия можем да имаме чиста, здрава и дишаща кожа.

Много от нас са наистина скептични към предлаганите на пазара продукти за почистване и с право, тъй като не всеки отговаря на типа кожа и нейните специфични изисквания. Няма по-неприятно усещане от щипещия, пресушаващ ефект на неправилния за нас продукт. Най-нежното почистване е това, което едновременно успява да хидратира кожата, махайки грима и мръсотията. За щастие мицеларната вода успява магически да покрие тези изисквания - почистване, тонизиране и хидратация без да дразни епидермиса.

След повече от 30 години изследвания L’Oréal Paris познават женската кожа изключително добре – независимо дали е нормална, суха, уморена, застаряваща или комбинирана. Ето каква е тайната на мицеларната вода на L’Oréal Paris – само с едно движение, без търкане, миниатюрните частици, наречени мицели, улавят замърсяванията по лицето, клепачите и устните и нежно премахват грима и излишния себум. Глицеринът от своя страна хидратира кожата и й придава мекота и нежност. А едно от най-големите й предимства е, че няма нужда от изплакване.

Чиста и красива, с лекота? Мисията е възможна!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР