Улай, когото трябва да видите

eva.bg 19 April 2017

Всички са чували за тяхната любов, защото те решиха да я превърнат в произведение на изкуството. Улай и Марина Абрамович са родени на една и съща дата, родени са един за друг. Влюбват се през 1975, смятат се за една душа, за тяло с две глави. Любовта и връзката им са толкова силни, че превръщат личния си живот в изкуство. В един от пърформансите им дишат уста в уста, докато след 17 минути не припадат от липса на кислород. Слагат край на връзката си през 1988 пак с пърформанс. Застават от двете стени на Великата китайска стена (той - в пустинята Гоби, тя - в Жълто море) и тръгват един към друг в истинско духовно пътуване, за да се срещнат близо три месеца по-късно и да си кажат сбогом.

Следващата им среща е две десетилетия по-късно по време на един от първормансите на Марина Абрамович в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк. Тя седи на една маса и всеки, който иска, може да седне срещу нея и да се гледат, без да си говорят, в продължение на една минута. Тогава, без тя да е наясно, срещу нея сяда Улай, а емоционалната им среща може да видите във видеото по-долу.

На 27 април, като част от платформата "Майстори на фотографията", във VIVACOM Art Hall ще бъде открита първата изложба в България на Улай - „Аз Другият“. Ще е интересно, ще е любопитно, ще е необичайно, ще е емоционално. Не пропускайте да я видите. Не пропускайте срещата с „Улай: Аз Другият“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР