Чуйте гласа им

Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия

eva.bg 17 April 2017

На 23 април Българската Асоциация по Хемофилия за втора поредна година организира велопохода „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия. Тази година той ще е под наслов „Чуйте гласа им“ с акцент към засегнатите жени.

Социално-спортното събитие стартира точно в 10:30 ч. на 23 април едновременно в 3 града – София, Пловдив и Варна. Сборният пункт в София са пилоните на НДК, във Варна – входа на Морската градина и в Пловдив – улица Съединение.

Организаторите канят всички активни граждани да поемат на велоразходката заедно, за да се обединят в една кауза със сърце, която цели да повиши осведомеността, адекватното приемане и съпричастност в обществото ни.

Хемофилията е наследствено генетично заболяване от групата на вродените нарушения на кръвосъсирването е. То се причинява от дефект на „х” хромозома. Изразява се в понижената способност на тялото да съсирва кръвта. В резултат на това кръвоизливите са по-продължителни при нараняване, лесно се появяват синини, има увеличен риск от кръвоизливи във вътрешните органи, в мозъка, в ставите.

Велопоходът „Заедно“ е специалното събитие, избрано от Българската Асоциация по Хемофилия, чиято цел е да разпространи велоспорта като препоръчителен и полезен за хората с хемофилия. Асоциацията работи за защита на правата и интересите им, акцентирайки на принципа, че с помощта на съвременно лечение и социална подкрепа, те могат да бъдат заедно, равностойно интегрирани.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР