Кутията със съкровища на Лора Дърн

Домът на актрисата е като уютен оазис в сърцето на Лос Анджелис

Александра Рамирез 05 април 2017

Снимка: Architectural Digest

Домът на актрисата Лора Дърн е уютен, но модернистичен, огрян със светлина и пълен със зеленина. Architectural Digest надникна в къщата, която тя обитава заедно с двете си деца. Когато открива строената през 1953 минималистична постройка, тя изглежда като излязла от Джурасик Парк - буйна зеленина обгражда мястото, съвсем като в джунгла.

Веднага след огледа тя се свързва с архитекта Майкъл Ковач и му разказва за великолепната солидна конструкция, която обаче й изглежда малко уморена и тъжна. Той заменя повечето от плътните стени със стъклени, добавя басейн и освежава мрачната интериорна палитра. Разширява кухнята и маха живия плет в двора, който блокира светлината. Последните щрихи са дело на интериорния дизайнер Трип Хениш, който успява да подреди в дома многото колекционерски предмети, които притежава Лора Дърн, няколко семейни ценности с необикновени истории и нотка носталгия, а пред входната врата поставят миниатюрен Тиранозавър Рекс, подарък от Стивън Спилбърг. Дърн има нюх на колекционер на красиви неща и умело водена от интуицията си обожава да добавя нови и нови попадения – купува предмети на изкуството, фотография, керамика, сувенири от цял свят, филмови плакати и дори кутийки за обяд…

Холът, по нейните думи, е едно от най-любимите й места в света. Украсен е с кожен диван от Марио Белини, килим от Марк Филипс, възглавници Hollywood at Home и, разбира се, предмети от колекцията й – керамични съдове и музикални инструменти. За страстен колекционер като нея, липсата на стени е единственият минус в къщата – никога няма достатъчно място за картините! Крайният резултат от работата на няколко хора по дома й, включително и на нея самата, определя като вибриращ, експресивен, пълен с история и радост.

„Обичам къщите за кукли и точно така се чувствам – като в къщичка за кукли, където винаги търсиш нещо магическо като в кутия със съкровища“, казва Дърн.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР