Готвенето отново е на мода

Супа с царевица, сьомга, аспержи и пармезан

Диана Шингарова 28 март 2017

Снимка: Диана Шингарова

Това е една от любимите ми питателни и богата на вкусове супа.

Необходими продукти: 1 малка глава лук, 20 г масло, една малка консерва царевица, малка връзка копър, връзка аспержи, сол и пипер на вкус, 100 мл течна сметана, 100 г пушена сьомга, 50 г пармезан.

Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето. Лучано Павароти
Начин на приготвяне: Задушете ситно накълцания лук в сгорещеното масло, добавете царевицата, ситно накълцания копър с дръжките и аспержите. Овкусете със сол и пипер. Гответе до готовност на зеленчуците. Запазете връхчетата на аспержите за украса и ги сгответе точно преди да поднесете, като ги пуснете в кипяща вода с щипка сол за 2-3 минути. Не ги гответе прекалено дълго, за да останат леко хрупкави и свежи. Претрийте през сито пасираната супа за идеално гладка и нежна текстура. Добавете 100 мл течна готварска сметана за по-богат вкус. Поднесете в красиви чинии и украсете с нежнозелените връхчета на аспержите, пушената сьомга, прясно настърган пармезан, стръкчета копър. По желание добавете запечен на сух тиган филиран бадем.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР