Да се загубиш в най-красивите гори

eva.bg 03 април 2017

Гората Халербос в Белгия

Снимка: Pinterest

Идва лято, повечето от нас вече правят резервации за ваканциите, избирайки дестинации с едно задължително изискване – море и плаж. А защо не помислите за друг вид разтоварване – сред природата, толкова навътре в природата, че чак да ви се прииска да се загубите и от себе си, и от стреса, и от околните. Представяме ви едни от най-магичните, интересни и красиви гори по света, които със сигурност ще ви накарат да се размечтаете и ще ви се прииска да се загубите. Повечето са топ дестинации, така че спокойно може да обмислите варианта за друг тип лятна ваканция.

1. Тези изоставени влакови релси се намират край румънския град Карансебеш. Природата отдавна е превзела местност, която е известна сред местните и туристите като „Тунелът на любовта“.

2. Всяка година топенето на снеговете превръща Зеленото езеро в Австрия в истинска подводна атракция, защото то увеличава в пъти размера си и всички дървета, пътища, пейки наоколо потъват под водата. Гледката е уникална и може да я видите само през пролетта, когато се топят снеговете. През останалото време е живописна гориста местност.

3. Гората Халербос в Белгия е известна още и като гората на камбанките, защото веднъж годишно – през пролетта, тя се покрива със син килим от камбанки. Няма как подобна красота да не ви зареди емоционално за година напред.

4. Потъналата гора в Казахстан е резултат от земетресение през 1911 година, когато след свлачище се формира това езеро. Потопените смърчове изглеждат мистично, сюрреалистично и в същото време живописно.

5. Дестинацията е Индия и по-специално щата Мехгалая, където на строят мостове, а си ги отглеждат. В горите ще срещнете много такива спиращи дъха гледки – мостове над реки, изплетени от корените на дърветата. Нужни са десетилетия, за да се отгледа и изплете подобен мост. А да минеш по живите корени да дърветата със сигурност е незабравимо преживяване.

6. Гората на маймуните се намира край Убуд, Бали, като името не е случайно. Не само, че е дом на над 600 примата, но и може да се видят тревни хинду храмове още от 1350 година.

7. The Cypress Gardens в Южна Каролина са любимо място за снимки на Холивуд. Тук е заснета дори прословутата сцена с лебедите от филма „Тетрадката“. Със сигурност си струва да се разходит е с лодка из тази гора.

8. Красивият град Савана в Джорджия неслучайно си е спечелил прякора Горски град. Заради многото видове дъбови дървета и висящият от тях мъх, почти всички улици са като арковидни тунели.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР