Перфектна кожа с перлено сияние

21 March 2017

Когато епидермисът на кожата е здрав и перфектно хидратиран в дълбочина, тя изглежда като коприна, която красиво и равномерно отразява светлината. Това е ключът към нейния гладък, сияен и свеж вид. Специалистите от Bioderma отлично знаят това и създават истински шедьовър - Hydrabio Perfecteur SPF 30. В уникалната му формула са включени текстурираща пудра и специални отразяваща светлината бледорозови перлени микрочастици, които създават „блър“ омекотяващ ефект на неравностите по повърхността на кожата. Способността им да озаряват и изглаждат, превръщат тази разкрасяваща грижа в необикновена, а кожата след нейната употреба става перфектна! Точната доза салицилова киселина активира клетъчното обновяване и изглажда текстурата на кожата дълготрайно без никакво дразнене.

Двойната ламеларна емулсия на крема има структура, сходна с тази на кожата, което увеличава проникването в дълбочина на основните активни съставки: екстракт от семена на ябълки и витамин РР. Така се активира циркулацията на вода в клетките на епидермиса и се намалява водната загуба на повърхността на кожата.

Добре известно е, че ултравиолетовата радиация уврежда кожата, води до дехидратация и я състарява, ето защо фотозащитата с фактор 30 срещу UVA и UVB лъчите, заедно с действието на антиоксидантът витамин Е, имат превантивно действие за запазването на кожата млада и в добро състояние за дълго.

Вдъхновен от азиатските ритуали за красота, Hydrabio Perfecteur SPF 30 има нежна и мека бледорозова текстура, която се топи при допир с кожата. Формулата е подходяща и за най-чувствителните кожи, а възможността да се носи самостоятелно, без необходимост от грим, прави продукта предпочитан от дамите, за които естествената красота е на почит.

“За мен, красивата кожа е здравата и блестяща кожа, която изглежда естествено. С Hydrabio Perfecteur SPF 30, който използвам, като база, нанасяйки го с нежни масажни движения, получавам перфектната кожа, и понякога дори не се налага да използвам фон дьо тен. Този продукт наистина е впечатляващ.”, споделя Грегорис Пирпидис, гримьор и посланик на Bioderma.

В доказателство на това, неговият колега, френският топ гримьор Фред Марин, представя една от топ тенденциите в грима, която виждаме да властва на модния подиум вече няколко сезона. Изчистена „nude” визия - ефект на непокрита кожа с естествен сияен тен. Фред има богат опит с лицата, които диктуват тенденциите и стила днес. Бил е ко-гримьор в изграждането на визията за рекламата на Coco Mademoiselle на Chanel, работил е с редица знаменитости, включително като личен гримьор на на Ванеса Паради по време на турнето й “Divine Idylle”, а от 2008-ма е част от грим-екипа на кинофестивала в Кан.

Фред демонстрира как с няколко стъпки можем да имаме перфектна кожа:

Първата и много важна стъпка е почистването на кожата, включително околоочната зона с меки памучни тампони, напоени с хидратиращата мицеларна вода Hydrabio H2O, която е подходяща за дехидратирани и чувствителни кожи, каквито повечето от нас притежават в края на зимата.

С нежни масажни движения, Фред втрива Hydrabio Serum - хидратиращ серум, обогатен с хиалуронова киселина, който успокоява и насища кожата с влага в дълбочина. Усещането е несравнимо, като водна пелена, която се разтапя при допир с кожата, а на финала оставя кадифено меко усещане.

Идва ред на звездата в спектакъла - Hydrabio Perfecteur SPF 30 - интензивно хидратираща грижа за перфектен резултат, която омекотява фините линии, прикрива несъвършенствата, придава блясък на кожата и има ежедневна UV защита с SPF 30.

След като кожата е напълно подготвена, с изравнена текстура и сияен тен, Фред пристъпва към грима. Той поставя един тон по-светъл коректор от цвета на кожата в тъмните (хлътнали) ъгълчета на окото, както и във формата на триъгълник под окото, за да събуди и подмлади погледа. Съвсем малко слънчева пудра на върха на скулите, носа и слепоочията затопля и придава приятна мекота на лицето.

Веждите са ключов елемент при тази “nude” визия. Фред ги подчертава деликатно с молив, уплътнява леко с пудра за вежди в подходящ цвят и сресва и подрежда косъмчетата с гребенче и безцветна вакса. Лицето е красиво рамкирано и освежено, защото както знаем плътните вежди са признак на младост.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР