Стилът на... Каролин Иса

Що е то практична екстравагантност?

Александра Рамирез 16 March 2017

Снимка: getty images/guliver

Забележителният стил на Каролин Иса миксира елегантни дължини, носени с леко строг, но безупречен маниер. Редакторката на британските списания Tank и Because определено има склонност към карето, в частност върху дългите палта - факт, който демонстрира всеки моден сезон. Нека уж практичната й строгост не ви заблуждава – тя предпочита изчистени, бейсик елементи с екстравагантни акценти. Най-често това са доста нетрадиционни високи обувки, тъй като токчетата са неизменна част от визията й.

Картина: Александра Рамирез
Тя самата определя маниера си на обличане като класически, с нотка изненада. Макар и с явно влечение към минималистични силуети, ясно се забелязва уклонът й към гардероба на силната половинка. Мъжките кройки са нейна слабост, претворени в женствени, меки материи, които излъчват комфорт и професионализъм.

С аристократични черти, Каролин Иса събира в себе си най-доброто от Ливан, Иран и Китай, откъдето идват нейният баща и майка. Тя израства в Монреал, въпреки че работата й я води до всички кътчета на света. Определя се като бизнесдама, влюбена в модата и през последното десетилетие прекарва повечето си време в Лондон, който обожава. Релаксира и се вдъхновява от градската динамика и изкуството – обича да посещава галериите Tate и Serpentine, да ходи на кино и да търси съкровища в бутиците. Най-близките й я определят като оптимистка, отворена към света, но пък упорита, пламенна и отстояваща мечтите си.

Сред топ дрехите й попадат костюмът, ушит по мярка и бялата риза в съчетание с панталон, тип „цигара“, с официален силует. Роклята-риза и рокерското яке също са сред фаворитите й.

За Каролин казват, че ако Chanel „произвеждаха“ консултанти по маркетинг и мода, те биха изглеждали точно като нея. Шегата настрана, Иса наистина има страхотен нюх за тенденции и комбинации, въпреки че бива отхвърлена, когато е на 17 и решава да опита от модния свят в Милано. „Бях ужасен модел!“, споделя тя в интервюта.

Пристрастена е към модни списания и следи с огромен интерес дефилетата и уличните тенденции за вълнуващи нови лица и имена в дизайна.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР