Лале ли си, зюмбюл ли си...

Започва ежегодният фестивал на лалетата в Градината на Европа - парка Кьокенхоф

21 March 2017

Сега е моментът да планирате пътуване до Холандия и по-специално до парка Кьокенхоф, който е на около 20 километра от Амстердам. Всяка година тук се провежда най-красивото, живописно и интересно събитие на тема цветя – Фестивалът на лалетата. Тази година той се открива на 23 март и ще продължи до 21 май. Освен лалета, в разкошните градини на бившия ловен парк ще бъдат показани нарциси, минзухари и други луковични цветя.

Над 7 милиона луковички се засаждат всяка година, за да сътворят тази цветна приказна феерия, която се простира върху 80 акра. Представени са едни от най-интересните и красиви лалета, във всички възможни цветове. Всяка година се експериментира с нови видове и окраски, така че със сигурност ще видите някое цвете, което никога и никеде досега не е разцъфвало.

Паркът Кьокенхоф е известен още и като Градината на Европа, а след като разгледате галерията ни, ще се убедите защо. Той е отворен за посетители само по време на фестивала, така че започвайте да резервирате билети и хотели

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР