Дев Пател - екзотичният секссимвол

Не само Елън Дедженерис смята, че 27-годишният англичанин с индийски корени трябва да бъде избран за най-секси мъж на 2017 г. След като гледахме филма „Лъв: Стъпки към дома“, за който Дев Пател бе отличен за най-добра поддържаща мъжка роля на тазгодишните награди БАФТА и получи номинации в същата категория за „Златен глобус“ и „Оскар“, ние също викахме за него

Ирина Иванова 13 March 2017

Снимка: getty images

Преди 9 години Дев Пател – дете на болногледачка и счетоводител, родени в Кения, но емигрирали във Великобритания – влезе в света на голямото кино през парадния вход с филма на Дани Бойл „Беднякът милионер“. Единственият му актьорски опит до този момент бил този в сериала Skins (2007–2008), на кастинга за който го завела майка му, след като видяла обява във вестника. По-късно се оказва, че Бойл избира именно Дев и заради горещите препоръки на дъщеря си Кейтлин, фенка на младия актьор заради сериала. Забравете за кльощавото върлинесто момче от „Беднякът милионер“. Дев Пател вече е истински лъв и е много секси. Вижте защо.

1. Висок е почти 1,90 м,което е крайно нетипично за индиец. Специално за филма „Лъв: Стъпки към дома“ режисьорът Дейв Гарет иска от Дев да влезе във форма и в продължение на осем месеца актьорът спазва строг режим – здрава храна, протеинови шейкове и почти всекидневен фитнес. Освен това оставя косата си дълга до раменете и за да подчертае новия си по-мъжествен имидж, си пуска лека брада. „Сега обаче ме проверяват пет пъти повече на летищата“ – шегува се Пател.

кадър от „Лъв: Стъпки към дома“
2. Не се страхува да показва чувствата си. Дев става близък приятел със Сару Бриърли, автор на автобиографичния роман „A Long Way Home“, който разказва в него драматичния си живот и по който е направен филмът „Лъв: Стъпки към дома“. На пет години Сару се изгубва на една жп гара, а влакът, на който се качва, го отнася на хиляди километри далеч от дома. След поредица от перипетии той е осиновен от австралийско семейство, което го отглежда с много любов. Родната Индия, както и образът на майка му и брат му обаче така и не излизат от ума и сърцето на момчето и 20 години по-късно с помощта на Google Еarth той успява да открие къде точно се намира родното му място и да се върне там. Сару и Дев, който играе във филма ролята на порасналия Сару, гледат заедно филма и дълго време никой не може да спре сълзите им.

3. Когато вярва в нещо, той никога не се отказва. Актьорът разказа, че за да участва във филма „Лъв: Стъпки към дома“ е бил готов на всичко. Когато разбира, че правата за екранизиране на романа на Сару Бриърли са продадени, той неотклонно и безсрамно преследва продуцента, режисьора и дори посещава сценариста в дома му още преди сценарият да е завършен, за да настоява именно той да вземе ролята.

4. Дев умее да губи. Благодарение на таекуондото (той е носител на черен колан I дан) актьорът се е излекувал от хиперактивността, от която страдал в детството си, научил се на самоконтрол и по собствените му думи постигнал вътрешна тишина, която го предпазва от суетата в шоубизнеса. Затова и преодолява без проблем големия провал, който го връхлетява след големия успех – след „Беднякът милионер“, номиниран за 8 Оскара, се снима във филма на М. Найт Шаямалан „Последният повелител на въздуха“ (2010), сравнен със земята от критиката. Дев получава номинация за най-слаб актьор в поддържаща роля. Още следващият му проект – „Най-екзотичният хотел Мариголд“ (2011) на Джон Мадън – го връща в играта.

5. В момента е сингъл. Един 27-годишен мъж е много по-секси, когато е сингъл. По време на снимките на „Беднякът милионер“ двамата с партньорката му Фрейда Пинто, с шест години по-голяма от него, стават гаджета. Макар според някои слухове връзката им да е чист пиар, тя продължава чак до 2014 г., когато в интервю за британския „Гардиън“ Дев признава за раздялата и казва, че Фрейда е била негово вдъхновение и мотивация за всичко, което е направил досега.

6. Има чувство за хумор и не е суетен. По време на ревю на Burberry, на което Дев също бил поканен, човекът до когото седял, го попитал: „Хей, ти ли си този, който излиза с Фрейда Пинто?“ – „Май съм аз“ – отвърнал актьорът. Онзи обаче продължил: „Но защо?! Как така?! Тя е толкова красива, а ти си толкова... обикновен“ – не се отказвал съседът му. Тогава Пател разпознал прочутия фотограф Марио Тестино. Актьорът признава, че случката силно го разстроила, но после я видял откъм смешната й страна. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР