Принцесата от приказките

Наричат я Анна Уинтур на Изтока – Дина Абдулазиз, главната редакторка на арабския Vogue

Александра Рамирез 10 март 2017

Снимка: getty images/guliver

Главната редакторка на арабския Vogue Дина Абдулазиз е истинска принцеса с безупречен пример за стил. Любовта й към модата не е случайна – тя е собственик на бутици за луксозно облекло, чийто подбор прави сама. Именно тя въвежда дизайнери като Mary Katrantzou и Erdem в пазара на арабския регион.

getty images/guliver
Предава личното си светоусещане като елегантна симбиоза между традициите на Изтока и откритостта на Запада. Успява да окаже огромно влияние върху консервативния стил, тъй като клиентелата й е основно мюсюлманската. Принцесата защитава дискретността на богатите арабските жени с ексклузивен достъп, тъй като се счита за твърде вулгарно да обръщаш вниманието към себе си с модни покупки.

Аристократката не спазва строгите повели на ислямизма и смело изкарва на показ ръцете и лицето си, реже косите си късо, за което получава жестока критика в страната си. А когато получава поста на главен редактор на Vogue Arabia, тя заявява, че ще уважи скромността на традиционалистите, но ще представя вдъхновяваща мода, миксирайки западни брандове с арабски дизайнери като Reem Al Kanhal, който е сред фаворитите й. Тя подкрепя прохождащите млади имена в модния свят, изкупувайки цели колекции (Prabal Gurung, Jason Wu, Mary Katrantzou, Erdem).

getty images/guliver
На слуховете след назначаването й, че зад всичко това стоят парите, тя отвръща – „Иска ми се да разбера защо ни подценяват и гледат на нас като на хора, които могат единствено да харчат. Това ме възмущава.“ Тя се увлича от модата още от дете и винаги е мечтаела да работи като редактор и стилист, но такава работа не е съществувала в Саудитска Арабия.

Родена е в Калифорния, но израства между Близкия Изток и САЩ. Омъжва се за принц Султан Абдулазиз носейки рокля на Azzedine Alaïa и след три раждания е в абсолютна топ форма. Дизайнерът Christian Louboutin кръщава чифт обувки на нейно име, а стилът й е сред най-разпознаваемите по време на Модните Седмици. И разбира се – принцеса Дина е любимка на стрийт-фотографите!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР