Стилът на… Алекса Чънг

Правила за стил от една британска бунтарка

Александра Рамирез 09 March 2017

Снимка: getty images/guliver

Алекса Чънг стартира кариерата си като модел на 16 години, когато е забелязана на музикален фестивал от представител на агенция Storm. Отказва се само след 4 години, за да навлезе в сферата на писането и оттам полека към собствено тв предаване. Работи за няколко издания, сред които и британският Vogue.

Картина: Александра Рамирез
Ставайки все по-известна отново започва да се снима като модел, но ангажиментите й вече са поети от агенция NEXT, благодарение на която сключва договори с DKNY, Pepe Jeans, Stella McCartney и Tommy Hilfiger. За предаването Gok's Fashion Fix по британския Канал 4 тя взема интервюта от Карл Лагерфелд, Маргарита Мисони, Роберто Кавали, Жан-Пол Готие и Кристиан Лакроа, а работата си описва като "dream job".

Решава да се премести в САЩ и стартира в Ню Йорк с It's On with Alexa Chung за MTV, а като муза на толкова дизайнери, не е учудващо, че миналата година пусна собствен лейбъл дрехи.

Снимка: getty images/guliver
Въпреки че не й личи, тя е със смесен произход – родена в Хампшир в семейство на китаец и британка, а любопитен детайл около нея е връзката й със супер сексапилния Александър Скарсгард. С времето тя става едно от най-разпознаваемите лица в модния бизнес и един от най-успешните британски модели.

На англичаните пънкът им идва отвътре и този факт е добре известен. Личният прочит на Алекса Чънг съзнателно преувеличава силуетите на задължителните находки в гардероба на съвременната мацка спрямо пропорциите на тялото си. Носи в себе си онзи ненатрапчив, чист британски усет за великолепие, благородство и анархия едновременно. Студената строгост на монохромните дрехи се освежава от ексцентрични детайли. Макар и по-минималистична, визията й приветства елементите на небрежност, дръзки комбинации от цветове и по-фриволното отношение към благоприличието.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР