Стилът на… Маргарет Занг

Изкуството да наслояваш дължините

Александра Рамирез 02 March 2017

Снимка: getty images/guliver

Маргарет Занг е автор на супер успешния блог Shine By Three, базирана е в Сидни, има бакалавърска степен по право и търговия. Показва интерес към модните среди още със създаването на блога си (през 2009), когато е едва на 16 години. Постепенно успява да разшири дейността си не само като моден консултант, но и със стайлинг и фотография.

Картина: Александра Рамирез
През 2014 тя обединява сили с веригата магазини Matches Fashion и по време на Седмицата на модата в Ню Йорк е натоварена с тежката задача да избира и купува тоалети за тях. На следващата година пък става част от кампанията #FaceForward на Clinique. Представяна е на страниците на Vogue, L’Officiel, Harper’s Bazaar, Nylon, Marie Claire, Buro24/7 и ELLE. Със страшно много последователи в социалните мрежи, тя попада в топ селекцията на Инстаграм за блогъри с огромно влияние и почти милион (засега) фенове.

Само на 23 години, тя развива изключителен стил, който я прави много разпознаваема по време на Модните седмици. Майстор на играта със слоеве, Маргарет Занг умело съчетава панталон с рокля и сако с контрастиращи дължини, тъкани, цветове и текстура. Стилът й носи бунтарско, свободолюбиво настроение, умело разбивайки закостенели стереотипи.

А как става така? Ами, Маргарет тренира балет с години и през цялото време се е дразнела на дрехите, с които я обличат тогава. Така се запалва по дизайн на костюми и оттам насоката към модата е ясна. Не обича да носи много грим и предпочита чиста кожа на лицето с акцент от червило или котешка очна линия.

Семейството й идва от Китай в Австралия, а баща й все още си мисли, че тя върти онлайн магазин, а не блог. Когато стартира, никога не си е мислела за подобен успех или пък слава, а майка й все още й се кара, че се разголва твърде много когато се снима… по бански!

Колекцията й от часовници Michael Kors е внушителна, както и тази на парфюми – обожава Chloe, Marc Jacobs, Bottega Veneta и Florabotanica. А какво прави при bad hair day? Отговорът е – ГЕЛ! Щом косата блести, значи всичко е наред!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР