Виж как… спортните шапки се трансформираха в моден хит

В достойната битка за титлата “Аксесоар на сезона” се включват… шапките с козирки

27 February 2017

Класическите шапки с козирка напуснаха бейзболното игрище, скейт площадките и сцената на бързите рими, за да завземат вниманието ни от модните столици. С надписи или без, с принтове или в семпъл монохромен цвят, покрити с кожа или коприна – гостите на Седмиците на модата само потвърдиха това, което дизайнерите вече ни заявиха с колекциите си за топлия сезон: шапките наречени “dad caps” ще бъдат най-популярният аксесоар за пролетта и лятото. Факт е, че през последните два сезона забелязвахме все по-ярко настъплението им към високия подиум, но ето че Демна Гвасалия ги отличи като главен аксесоар в круизната колекция на Balenciaga, а Карл Лагерфелд при моделите си пролет-лято 2017 за Chanel. Дори крехката на вид любимка на блогърите Мирослава Дума не свали своята шапка по време на отминалия моден маратон, преобразявайки стила си от ултра елегантен до крайно небрежен и със спортен привкус.

Всъщност, “Dad caps” са онези супер не-модерни шапки, които баща ви би сложил през ваканцията си – с широка козирка, корпоративно лого, странен надпис или клиширана графика. Може да са спомен за пътешествие (защото сещате се – не е добре да се стои на слънце пък и става за сувенир) или да са фирмен подарък. Всичко, но не и нещо, за което ще дебнете свещената дата “Черен петък”. Досега. Иронията заключена в новите им дизайнерски версии доведоха до обсесия модните фенове, а чисто функционалните им предимства си останаха непокътнати (като да прикриват лошите за косите ни дни, например).

Как да ги носим: Идеята за буквален непукизъм и абсолютна небрежност е всичко, което ви трябва решите ли да се възползвате от модната слава на бейзболните шапки. Най-логично, разбира се, е да ги използвате като финален щрих за спортните силуети в гардероба ви, но със същата лекота може да ги включите като допълнение към романтичните дълги рокли, костюми с мини дължини, широки ризи, деним или анималистични принтове.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР