На двата полюса

Eдна от най-спокойните тенденции в макиажа – скулите, има своите екстремни върхове

Свобoда Сидерова 24 February 2017

Thom Browne

Лоша новина за феновете на контуринга. Връщаме се към по-приложимите неща в макиажа, а именно – порозовели от студ бузки, които се създават с едно движение на четката. Така скривате умората след седмичния парти маратон и изглеждате свежи и отпочинали. Balmain, Etro, Valentin Yudashkin и Prabal Gurung залагат на руж в топли нюанси с оранжев подтон, а Nina Ricci, Naeem Khan, Thom Browne и The Blonds – на розови.

Когато душата иска художествени експерименти, традиционните техники са малко. Неординерни идеи може да почерпите от Gareth Pugh. На пръв поглед макиажът на обикновено екстравагантните дефилета е доста лаконичен. Но ако се вгледате внимателно, ще забележите, че визажистите иронизират темата за контуринга. За хипертрофирано високите скули на моделите е използван... ластик. Руж или сенки: каква е разликата? Maison Margiela отговаря: „Никаква!“ И то защото правилният цвят се използва не само за клепачите, но и за скулите.

Визажистите възраждат позабравената техника дрейпинг. Нанесете руж в по-тъмен нюанс покрай скулите по диагонал – от ухото до средата на бузите. С по-светъл подчертайте „ябълките“ на бузите. Трикът помага да направите лицето по-скулптирано без използване на бронзираща пудра.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР