Моите 7

Седем неща, които ме докоснаха през последните седем дни

eva.bg 19 February 2017

В рубриката ни "Моите 7" ви представяме 7 неща, които са ни докоснали през последните 7 дни. Смешни или тъжни, сериозни или не съвсем, в работно време или на дивана вкъщи, това са нашите лего блокчета, с които строим живота си.

Мария Попова и "Нейните 7"

„Прибирам се!“ - Обичам да чувам тези думи! Това означава, че някой копнее да те види, да се погрижи за теб, да поговори с теб, да те целуне, прегърне… Винаги ме е било страх от самотата, виждала съм я как натъжава, как просълзява и наранява. Упорито преследвам всеки споделен миг с хората, които ме е страх да загубя, защото ги обичам. В понеделник чух „Прибирам се!“ и щастието ме връхлетя. Знаех, че няма да ям сама пилешката супа, която сготвих, а ще я споделя с мъжа ми, който се върна от Виена. Спомних си и думите на татко по време на Коледните празници, когато успяхме да се съберем всички в бащиния дом. Чух го в онези зимни дни да си мрънка нещо "24-и, 25-и, 26-и..." и го попитах "Какво постоянно отброяваш?", а той: "Броя дните, в които ще бъда щастлив!".  

„Хайде да пием кафе!“ - Сутрините в редакцията на EVA са някак необикновени. Осъзнаваш го, когато се лишиш от тях. Вече близо 4 седмици съм в болничен и работя от вкъщи. Има го кафето, но я няма кухнята на EVA, няма ги колегите. Настроението е различно. Бях свикнала сутрешните ни сбирки да събуждат усмивката ми и да провокират смеха ми. В онези ранни и сънливи 30 минути обожавах да сглобявам личните разкази на всеки и да срещам любимите погледи. Толкова много ми липсваше всичко това, че реших във вторник да мина през офиса. Егоистично исках отново да почувствам истинското удоволствие от сутрешното кафе. И както традицията повелява, моето „Хайде да пием кафе“ отново проехтя по коридора на редакцията.

“Мария Попова да влезе!“ - С такова безумно нетърпение в продължение на месец очаквах дата 14.02., празника на влюбените и/ли Трифон Зарезан. И не защото някой ми подари диаманти (не че не заслужавам). Имах час при д-р Сигридов! Кой е той? Аз му викам „Гуруто“ или „Светилото“. Накратко, той е специалист при проблеми с  бременността. При него отидох за консултация и мнение относно спорен казус в моята ситуация. Преди да вляза в кабинета му, визуално го познавах по снимките, които открих в нета. Странен образ - отчасти обръсната коса, с изрусен гребен и сплетена опашка, очила, на възраст около 38 г. След продължително чакане, което си заслужаваше, чух заветните думички „Мария Попова да влезе!“. Беше с леко променена прическа - розов гребен и сплетена опашка. Консултацията премина изключително професионално. Излязох от кабинета и той продължи да бъде моят Гуру. Мили дами, горещо ви препоръчвам да се запознаете с личността д-р Сигридов, когато и ако ви се наложи! Изключително полезна информация за всякакви изследвания при проблемна бременност може да получите от фейсбук страничката „За д-р Сигридов с любов“.

„Winter is coming!“ - Да, „Зимата идва“ през лятото на 2017 г. Очакването на седми сезон на сериалa Game of Thrones ме кара да се вълнувам като малко момиченце, което иска да получи играчката си възможно най-скоро. С мъжа ми изгледахме шестте сезона наведнъж. В продължение на две седмици живяхме в друг свят, заедно с Джон Сноу (Кит Харингтън), майката на драконите - Денерис Таргариен (Емилия Кларк) и др. В сънищата си изкачвахме Вала (огромна ледена стена, висока 700 крачки), бихме се с диваците, после се съюзихме с тях срещу белите бродници, страдахме, когато убиха Джон Сноу и ликувахме, когато червената жрица го върна към живота, отмъстихме на Рамзи и Северът отново беше наш... Ех, колко вълнуващо! И сега, когато е време да се върна към реалността, усещам как поръчвам две тениски за мен и съпруга ми с ликовете на любимите ни герои от www.hustler-print.com , както и подложка за мишка с черната триока врана. В края на шести сезон споделих на моята близка приятелка Ели следното: „Мисля, че съм влюбена в Джон Сноу!“, при което тя отвърна: „Спокойно, аз и още 20 000 жени сме все така!“. Със сигурност вълненията ми са познати на голяма част от вас, а на тези, които им предстоят, бих казала - побързайте, Game of Thrones е велико преживяване!

„Server response codes, robot.txt, html, Bid, CPA” - „Моля? Нищо не разбирам!“ Помня как на първата лекция от модула по SEO постоянно ме избиваше на смях. Наистина нищичко не разбирах от преподаваното. Обаче се предизвиках. Знаех си, че не съм толкова мързелива, за да не се справя. Вярвам в максимата, че няма глупави хора. Има хора, които не искат и не отделят време, за да се справят с конкретни задачки. Едно от най-смислените решения, които съм взимала, е да се запиша за цялостната програма по дигитален маркетинг към Software University. И така всяка седмица се вдъхновявам от новите познания, които получавам от прекрасните ни преподаватели - практици. Предизвиквам ви да учите - за SEO, Adwords, за фотография, за планинско катерене, за професионално гримиране, за театър или каквото ви хрумне. Важно е, защото така преоткриваш себе си, в противен случай ти доскучава.

“….И да станеш вкусна, с много любов направена!” - така си говоря, докато меся тестото за домашната питка. Всъщност за три питки, направени в рамките на една седмица, осъзнах, че не е велико да умееш да точиш и печеш. Велико е, когато видиш насладата у хората, които с нетърпение очакват да отчупят топло парченце от нея. От онази питка с масълце и сиренце, която те връща в детството, в бабината къща или в селската фурна. Винаги ме е вдъхновявало да виждам как хората оценяват и се наслаждават на нещо, измайсторено от собствените ми ръце.

“Ключова дума ПАНДА“ - Да взимаме пример от пандите. Защото те са мили, игриви, пухкави, обичат да се гушкат, проявяват любов и преданост, упорити, закачливи и щастливи, щури, смешни, спящи… Хм, трудно ли е да бъдеш панда?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР