Посветено на професора

eva.bg 17 February 2017

Две представления, посветени на проф. Крикор Азарян, ще може да гледате през март в Театър Азарян. Това са Моноспектакълът на Мариус Куркински „Черното пиле“ и премиера на „В очакване на Годо“ с режисьор Деян Донков.

На 15 март 1934 г. е роден един от най-значимите театрални режисьори в историята на съвременния театър у нас – проф. Крикор Азарян. Ден след рождената му дата, в театъра, носещ неговото име, гостува новият моноспектакъл на Мариус Куркински – „Черното пиле“. Мариус Куркински, който е сред най-талантливите, забележителни и обичани ученици на проф. Азарян, посвещава представлението на големия режисьор. В спектакъла са включени три разказа на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“.

Премиерата на „В очакване на Годо“ ще бъде на 23 март. Това ще бъде първият премиерен спектакъл на Театър Азарян за този сезон. „В очакване на Годо“ по пиесата на Самюъл Бекет е режисьорската версия на Деян Донков, познат на българската публика с над 40 роли в театъра. Спектакълът е вдъхновен от работата му с проф. Крикор Азарян, който има формиращо значение за кариерата и артистично въображение на актьора.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР