Къде ски ваканцията е луксозно преживяване

Камини в стаите, космически спа центрове, писти от прага, винотеки и ресторанти със звезди Мишлен

15 February 2017

LeCrans Hotel & Spa

Снимка: пресофис

 

LeCrans Hotel & Spa, Кранс Монтана, Швейцария

На 1650 м надморска височина хотелът, част от световната верига Leading Small Hotels of the World, открива невероятни гледки към алпийските върхове. Всяка стая или апартамент са тематично посветени на световните висини – Килиманджаро, Еверест, Доломитите и др., като всички имат камина и декоративни елементи от стогодишно дърво. В ротондата с панорамна гледка е ресторантът с гурме ястия, които съчетават традиционна алпийска кухня с авторски смели решения. Предлагат се и над 45 отбрани вина на чаша, а за ценителите има специална винотека, където редовно се провеждат дегустации със сомелиер на прецизно селектирани вина от цял свят. Истинско луксозно преживяване след дългия ски ден предлага спа центърът с разглезващи процедури в четирите масажни зали, със сауна и парна баня и топъл закрит басейн. Голямата глезотия е обаче откритото затоплено джакузи със зашеметяваща гледка към Алпите. 

Le Chalet Zannier, Межев, Франция

Комплексът от три шалета с по 12 стаи е разположен в една от най-красивите части на Френските Алпи. На територията му има чудесен оздравителен център с басейн, сауна, хамам и две стаи за процедури – отлично място човек да отдъхне добре след изморителния ден по пистите.

Aman Le Melezin, Куршевел, Франция

В единствения алпийски хотел на световноизвестната хотелска верига Aman Resorts минималистичният стил е облагороден с алпийски уют. В четириетажното здание има 33 стаи, 8 сюита и три апартамента и вълшебен спа център. Le Melezen е разположен на хълма Белкот, недалече от курорта Куршевел 1850 и на най-интересните ски писти в Европа човек може да се озове почти от прага на хотела. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР