Крем и зрелища

Доказвайки ефективност в измеримо бъдеще, преобразувателите, предвестниците на светла ера и кремът на кремовете надминават традиционните грижи

Свобoда Сидерова 15 February 2017

Амбициозни и претендиращи за приставката „супер“, младите таланти са способни на невероятни подвизи в името на красотата и младостта. Бъдещите им творчески планове са трайно да се настанят на лавицата в банята редом с известните хитове и дори да ги поизместят.

Твърдо против красотата по шаблон и „застиналото“ лице без нито една бръчица, Carita с две ръце гласува за индивидуалния подход. Той гарантира, от една страна, дълготраен ефект, и от друга – невероятно изживяване. Трите действия на серията Progressif Neomorphose – пилинг, изпълване и регенерация – трансформират кожата от повърхността до дълбоките й слоеве. Освен на два вида хиалуронова киселина и оризов нутрипептид, дневният крем с изпълващ ефект Combleur Fondamental дължи действието си на хелиоксин, антиоксидант. Благодарение на високата концентрация на ксилоза (дървесна захар) в регенериращия нощен балсам Regenerant Fondamental на сутринта кожата изглежда обновена и ревитализирана.

Състаряват ни... Бръчките, мигриращият овал? Безусловно, но дори да липсват, безжизнената кожа прибавя визуално няколко години отгоре. На пръв поглед фон дьо тенът със светлоотразяващи частици и хайлайтърът спасяват ситуацията. По-добро решение е озаряващата грижа Pigment-White на Filorga, която се бори с натрупването не само на меланин, но и на липофусцин, наричан пигмент на стареенето. Тройната корекция на петната – незабавна, мощна и трайна, е за сметка на кристални минерали, изсветляващ агент и антиоксидант от листа на маслина. С контрола на цвета – жълтеникав, сивкав и червен, се заемат антигликиращ пептид, полихидрокси киселина и витамин В3. Разбуждането на яркостта на кожата е придружено с изглаждане, хидратация и ревитализация. За Darphin светлината също е същността на красивата кожа. Озаряващата бленда от 7 етерични масла (мандарина, портокал, нероли, роза иланг-иланг, кедър и джинджифил) в Lumiere Essentielle се съчетава с хибридна текстура. При нанасяне кашмиреният гел крем се превръща в леко като перо масло. В добавка хиалуронова киселина, витамин Е и В3, растителни захари, кофеин и частици soft focus придават свежест на кожата като на току-що разцъфнала пъпка.

За скептиците съвършенството е непостижимо. Но сложните задачи само вдъхновяват Galenic за научния подвиг, какъвто е глобалната антиейдж грижа Secret d’Excellence. Заслуженото прозвище The Cream, „Кремът“, е не толкова заради използването на снежно водорасло, гений в оцеляването при екстремни условия, колкото заради структура като на снежинка (кристали от маслени микрокапки, обгърнати от емулгатор). Така антиейдж свойствата на изключителната съставка (стимулира гена на младостта „Клото“ с 365%) се запазват до контакт с кожата, а останалите – витамини В3, Е и С, хиалуронова киселина, глицерин и оптични пудрени агенти, се разпределят хомогенно. Иновативната галеника позволява плътният крем да се абсорбира като серум. Каскадното топене на кристалите пък предизвиква лавина от небивали усещания. Това е то да докоснеш лукса с върха на пръстите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР