Триумф на разкоша

Как Карл Лагерфелд облече силната независима жена по време на Седмицата на висшата мода в Париж - Chanel Haute Couture, пролет-лято 2017

25 January 2017

текст Александра Рамирез; снимки getty images/guiliver;

Изненадващ както винаги, този път Лагерфелд почерпи вдъхновение от скулптурите на Алберто Джакомети и безупречния стил на Джаки Кенеди. Контрастирайки с веселието на пайетите и диско еуфорията от 80-те, колекцията показа семплите, но вечно елегантни кройки на Коко Шанел, преродени за ново начало в пастелни тонове, сребро, брокат, пера и туид. Добре познатият костюм с пола ще бъде носен с колан на талията, акцент, който впрочем важи за почти всички визии от дефилето. Косите на моделите бяха прибрани с изящен и кръгово усукан кок, а сребърните им стилето - подчертани с перлена гривна на глезена.

Визуализацията за интериора на шоуто в Гран Пале бе вдъхновена от огледалното стълбище в ателието на самата Шанел на ул. Камбон 19. Ревюто завърши с пищна рокля с волани от розова органза, носена от новата любимка на Карл Лили-Роуз Деп.

1
Zlatcheto
20 February 2017, 08:36

Строхотни наистина! Аз лично много харесвам този стил и визия, и тъй като съм офис макси дама и за мен откриването на подходящото като вид и размер облекло бе "мисия невъзможна" да не говорим да успея да си намеря нещо българско. Но това вече не е така на http://www.maximarket.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B8.html открих всичко от което имах нужда. Надявам се да съм била полезна на някой като мен.

ТВОЯТ КОМЕНТАР