Райски пудинг

Ако не харесвате суровите ябълки, то под формата на пудинг може да ви спечелят

Мануела Панайотова 22 January 2017

Снимка: Мануела Панайотова

Върху монохромното платно на зимата всяка емоция, всеки цвят и аромат се разливат като акварели, обагрят дните и ги правят толкова цветни и вкусни, колкото е въображението.

Моето е силно изкушено от всичко оранжево и се е заиграло с него като снежинка с улична лампа. Това е топъл цвят, който напомня на тропици, слънце, портокали и... райски ябълки. Есента щедро отрупа дърветата с божествените плодове, а около дома ми има много, така че се сдобих със сериозно количество "райска“ храна. Част от нея използвах за сладкиш и ако не харесвате суровите ябълки, то под формата на пудинг може да ви спечелят.

Използвах 50 г масло, 2 чаши пулп от почистени и смлени райски ябълки, 2 яйца, 300 г захар, 1ч. лъжичка сода за хляб, 1 чаша мътеница*, (може да се замени с равни части прясно мляко и кисело мляко) 1 1/2 чаша брашно, 2 1/2 ч. лъжички бакпулвер, 1 чаша течна сметана, щипка сол, ванилия, канела.

Как го направих: Комбинирах яйца, захар и ябълки и разбих с миксер, докато се смесят. Разбърках сода в мътеница, добавих и разбърках. Пресях брашно и бакпулвер. Добавих брашното на три партиди, редуващи се със сметана, като започнах и завърших с него. Добавих разтопено масло, сол, ванилия и канела. Пекох на 160 С за около 60-75 минути.

*Мътеница или buttermilk е млякото, което се отделя при добиване на масло. Продава се в био магазините.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР