Ернестина Шинова от висините на пилона

Ваня Шекерова 24 January 2017

Снимка: Светослав Караджов

Ако ме питате как така на 53 години актрисата Ернестина Шинова има фигура на момиче, бих отговорила, че е въпрос на генетика – защото познавам майка й, която навремето е била една от най-красивите жени в София, а сега продължава да изглежда прекрасно. Е, бих добавила, че от време на време Шинова се качва на ски, за да поддържа д...то си стегнато и вирнато.

От около една година обаче моята приятелка, известна и като страстна пушачка, полудя по танци на пилон. И не само полудя, ами и направи свое студио, в което основно се танцува на пилон с възможно най-добрите инструкторки в България. Останалите спортни занимания са на заден план поне за Ернестина, която подозирам, че скоро ще започне и да скача заедно с Ани Цолова на канго.

Съмненията ме обземат, когато заедно с фотографа Светльо отиваме да документираме подвизите на Шинова на пилон в студиото й No Gravity. Заварваме я вече готова за загрявката под ръководството на Бояна и Биляна. Включвам се плахо и аз, но не се и опитвам да продължа на пилона. Ерна казва, че също не го е правила отдавна, тъй като е пътувала по турнета. Апропо, студиото й е направено с хонорара от участието й във VIP Brother. Актьори и изпълнители обикновено се захващат с ресторанти, от Ерна и особено от Андрей не съм очаквала да направят нещо толкова различно. Отбелязвам си наум, че е много разумна инвестицията в спортен клуб, макар да зная колко много нерви и ядове им костваше обзавеждането му.

Оригинално декорирано с архивни фотографии на холивудски диви, правещи гимнастически упражнения, студиото си има и Smoking Area, все пак спорт, спорт, ама и пушенето е на почит в семейството. Кътът на пушачите е под снимка на Моника Белучи с цигара в уста. Иначе „емблемата“ на No Gravity е младата Бриджит Бардо, а клубът е дамски. Андрей Слабаков е единственият мъж, който в качеството си на портиер пуска вътре други от своя пол само ако има да се пренасят тежки предмети. А тежки предмети май няма – тук предимно се виси от тавана, има зала за въздушна йога, а основната е наситена с пилони, шведски стени и обръчи. За тежести могат да минат само канго обувките и малките гирички.

Такаааа... Ернестина вече е на пилона и аз не мога да й се нарадвам и да се начудя кога тази хулиганка е постигнала такъв напредък в жанр, в който никога преди не е и помисляла да се изявява. За първи път тя се сблъска с танците на пилон, когато преди една година взе да се чуди дали да участва в шоуто „И аз го мога“. Тогава се запозна с инструкторката Биляна, искаше само да провери дали има сила в ръцете, които „винаги съм усещала като пипала“. И като я подбра тази Биляна – един път седмично, после по два пъти, та цели 10 месеца тренира при нея Ернестина, дори и след като се отказа да участва в риалитито. Намери у себе си някаква мотивация да продължи. Сега я формулира тази мотивация: „В такава страхотна форма се усещах, толкова силна, че ако бях отвъртяла шамар на Слабаков, щях да му откъртя главата. Не мускулеста, а силна!“

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР