За и против новата "Мис Хелзинки"

eva.bg 10 January 2017

Дискусията около победителката в конкурса „Мис Хелзинки 2017“ продължава да се разраства лавинообразно, надхвърляйки пределите на Финландия и ангажирайки с мнение хора от цял свят.

Изборът на родената в Нигерия 19-годишна Сефора предизвика полемика не само, защото не е родена във Финландия или защото не е типичната бяла и русокоса красавица. Доводът на повечето хора е, че без значение от цвета на кожата или произхода й, тя просто не е красива и не би трябвало изобщо да участва в конкурс за красота.

Първо финландците подеха негативната кампания спрямо Сефора, а след това и хора от цял свят се включиха с мнение, като преобладаващото е, че е спечелила "политическата коректност".

Победителката в конкурса пък заяви, че е обект на расистки нападки, че се чувства дискриминирана и жертва на безпрецедентна като размери вълна от обиди в социалните мрежи. Тежестта на короната се оказа доста сериозна за Сефора, която предпочете да се покрие от медиите и отказва всякакви коментари.

Въпрос на вкус или политическа коректност - преценете сами!

2 КОМЕНТАРА
2
Галина
13 January 2017, 17:35

Аз смятам, че наложените стереотипи за женска красота, са абсолютно вредни за хората, и се радвам, че организаторите на този конкурс са решили да ги надраснат. Евала, много по-лесно (но и идиотско) е да бъдеш конформист.

1
Милена
10 January 2017, 16:20

Аз смятам, че не е красива. Не е въпросът, че е чернокожа, а че според мен не е красива.

ТВОЯТ КОМЕНТАР