Дисни с рекордна печалба за изминалата година

eva.bg 21 December 2016

Филмовата компания Дисни постави рекорд по отношение на приходи и както се очертава, никой в бъдеще няма да ги догони. След сериозния касов успех на „Rogue One: История от Междузвездни войни“ Дисни станаха първото холивудско студио с над 7 милиарда долара приходи от билети за година в световен мащаб.

Walt Disney Studios включва едни от най-големите холивудски брандове – Лукасфилм, Марвел, Пиксар, както и игралните и анимационните филми на Дисни, всеки от които пусна поне един силен филм през 2016. Така до момента заглавия като „Първият отмъстител: Войната на героите“, „Зоотрополис“, „Търсенето на Дори“, „Книга за джунглата“, „Доктор Стрейндж“, „Смелата Ваяна“ и излезлият този уикенд първи самостоятелен филм от Вселената на Междузвездни войни донесоха на Дисни 2.7 милиарда приходи от билети в Северна Америка и 4.3 милиарда. от останалите световни пазари и превърнаха студиото в първото такова, което да отчете бокс офис от над 7 милиарда за календарна година.

А това означава едно – и в бъдеще от големия екран ще ни бомбандират комиксови ленти, анимации и всяка година задължително по една нова част от сагата Междузвездни войни.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР