Tопла декорация

eva.bg 18 December 2018

Гирлянд от сушени портокали и канелени пръчки

Много лесна и ефектна зимна декорация можете да си направите с подръчни средства. Ако децата са около вас, още по-добре ще се позабавлявате, ако ги включите в начинанието. Това развива усет към красивото и развиване на творчески умения.

Наниз от сушени плодове

Красива и ароматна декорация можете да си направите с канапче и сушени плодове. Подходяща е за дом в рустикален стил и е закачлив акцент в интериора. Естествено, можете да купите готови сушени плодове, но по-вълнуващо е да изберете пресни, да ги нарежете и да ги оставите върху метална скаричка да изсъхнат. В избора всичко е позволено според вкуса и въображението – лимон, киви, портокал, червена люта чушка, звездовиден анасон, дафинов лист…Нанизвате тънък канап на иглата, отдолу прикрепяте с възел малка черничева пръчица за ограничител и започвате да редите сушените плодове и подправките. На места правите възел с друга черничева пръчица и продължавате.

С мъх и шишарки

Декорациите с мъх и шишарки са много лесни за изработване и подходящи за зимата. Независимо дали за венец над врата или за декорация на трапезата, необходим е ринг от стиропор (дори да е в по-неправилна форма, няма да личи като го покриете с горски мъх). Прикрепяте плътно с четчица и лепило горския мъх към ринга. Завършвате произведението със сплетени върбови клонки или листа от бръшлян, а за финал залепвате малки шишарки или сушени горски плодове.

Билки за спокоен сън

Малките торбички, пълни със сушена лавандула заместват идеално хапчето за сън. Стресът не прощава на градския човек, но мирисът на лавандула не само ароматизира приятно въздуха, но е и с доказани успокояващи свойства. Изберете лек плат на карета или със „зимен“ дизайн, и ушийте торбичка. Декорирайте с апликация по ваш вкус. Може да оплетете дори торбички, за да постигнете още по-топло усещане. Напълнете торбичките със сушена лавандула и я сложете близо до възглавницата си. Ако я поставите в скринове и гардероби, лавандулата ще освежава дрехите и ще пропъжда молците.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР