Да осветим квАРТала

Всички желаещи могат да се включат в празничен флашмоб на 22 декември от 18 часа пред Дома на киното

eva.bg 20 декември 2016

Освети квАРТал-а“ е името на специалната предколедна инициатива на кваРТал колектив, която ще се случи на 22 декември, с начална точка Дом на киното (ул. Екзарх Йосиф 37) и ще се разпростре в карето между бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза.

Организаторите канят всички гости и жители на София точно в 18 часа пред Дом на киното, където да запалят донесени от тях светлини по избор, точно в уречения час. Поканата важи и за всички локации и жилищни сгради, разположени в зоната на квАРТал (бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза), които при желание могат да украсят обитаваните от тях пространства (магазини, заведения, всякакъв вид търговски и нетърговски обекти, жилищни домове, входове, дворове) със символична светлинна украса.

Инициативата ще продължи с нощна светлинна архитектурна разходка из квАРТал-а, отново с начална точка Дом на киното, която цели да покаже на всички желаещи скритите и непознати забележителности на района. Гидовете, въоръжени с фенери и други осветителни тела ще осветяват различни интересни детайли от улиците и сградите, като всички желаещи могат да се присъединят със собствена светлина и да се образува специален „светлинен отряд“.

Предвидени са още много приятни светлинни изненади за всички посетители, а вечерта ще завърши на по чаша вино в някоя от десетките отворени локации на квАРТал-а.

Повече информация може да откриете тук

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР