В училището по кино на Ярив Лърнър

eva.bg 08 December 2016

В средата на ноември в Ню Бояна започна филмово училище, което ще продължи до 21 декември, научихме от изпълнителния директор на студиата Ярив Лърнър. В момента учещите в него минават през всички етапи на производството на един филм. Техен ментор е Голан Рамраз – холивудски сценарист и продуцент, носител на множество награди и участвал в създаването на филми като "Мистър и Мисис Смит" и "Железният човек" и сериали като „Ориндж Каунти“.

Ярив Лърнър
“Осъзнах, че много хора, завършили филмови академии, се оказват неподготвени за изискванията на реалността – сподели Ярив Лърнър пред EVA. - Работата на терен се оказва голям шок за тях. Мислят, че са достигнали някакво ниво, а когато започнат да работят тук, се оказва, че трябва да започнат от самото начало. Оказва се, че е необходимо да знаеш съвсем различни неща, че много от теориите, които се преподават, са остарели. Техниката и самият снимачен процес са напреднали толкова много. Всичко се развива много бързо. И най-доброто място за учене е да си на снимачната площадка. Човек може да е в час, когато работи.“

В момента в Ню Бояна, потвърди Лърнър, се снима и филмът Unchained с участието на Ейдриън Броуди, Джон Малкович и Антонио Бандерас. Сюжетът разказва история за трима престъпници, един от които е млад и тепърва влиза в света на извън закона.

Един от предстоящите проекти в най-голямото киностудио на Балканите ще бъде "Angel Has Fallen" с Джерард Бътлър, като снимките за лентата ще бъдат в България и Великобритания.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР