Наръчник на неомъжената жена

10 кратки истории за свободни дами от авторка, нарекла себе си Радостна

08 December 2016

Синдромът „Сексът и градът“ изглежда не отшумява, съдейки по “Наръчник на неомъжената жена". Авторката й Радостна я описва като отговор на множество срещи и клюкарски вечери с приятелки, в които основната тема са мъжете. Въпроси като: „Какво да правя, докато ходя с женен мъж?” и „Какво да правя, когато той не ми предлага брак?” намират подобаващ отговор. Най-хубавото е, че историите са наистина кратки и нелишени от чувство за хумор. Във визитката на Радостна е написано: арабист, книгоиздател, маркетолог и щастливо омъжена с дете. Следователно тя със сигурност знае някои наистина добри отговори на въпросите, които задава животът.

Откъс от книгата “Наръчник на неомъжената жена"

Начало

Почти 30 години съм неомъжена. Това автоматично ме прави експерт по темата!
Името ми е Вергиня, наричат ме Вержи, а аз често се заигравам с Девствената (Virgin). От 12-годишна ходя по срещи и за себе си вече знам тайната на щастливите двойки: 

Формула за щастлива връзка НЯМА.


Както ми каза една баба преди време на въпроса: Я, бабо, ти кажи, как да си намеря мъж? По какво да го избера? Няма как - ми каза тя. Или имаш късмет в живота, или не.
Та, представям ви моите приятелки, които ме научиха как да бъда неомъжена и да не се срамувам от това.

История 1
Да ходиш с обвързан мъж не е краят на света, но не е и началото
 
- Здрасти, мила! Как е Жоро?
- Добре.
- А жена му?
- И тя. Харчи му парите.
- А ти какво правиш?
- Обичам го!

И така започва и свършва почти всяка история на Вики с Жоро, която се повтаря вече почти 4 години. Тя много го обича, той нея също, но все нещо не му достига да остави първата и да заживее с втората. Последно тя дойде въодушевена на среща с нас и категорично заяви:
- До 12-ти февруари ще я напусне и ще се пренесе при мен!
- Е, вече е юни и той все още си харчи парите по жена си.

Интересното в цялата история е, че жена му уж е използвачка, не може да го оцени, карат се всеки ден, попада в категория "не особено умна", знае само два чужди езика и той не я оставя и не я напуска. Всеки месец изскача някоя неотложна задача и той е безкрайно зает да й съобщи, че обича друга и възнамерява да заживее с нея. И така 4 години.

А Вики е красива и умна по общите стандарти на обществото. Живее в собствен дом, ходи на добре платена работа, почива в чужбина, но никога с Жоро, защото той е все ангажиран по празниците. И тя не го оставя, той нея също.
Някой ще каже безперспективна връзка. Тя си губи времето, той никога няма да зареже първата. Да, ама не!
В края на четвъртата година от техния съвместен любовен живот Жоро се реши. Заряза, според неговите думи, жена си.

Сега той щастливо живее сам. Радва се на свободата си от двете жени често в компания на трета, четвърта. Чува се и с двете, вижда се все още с Вики без ангажимент. Правят най-невероятния секс, но не остава да преспи. Има важна работа на сутринта.
Вики е щастлива, Жоро не е с жена си вече. И жена му е щастлива, Жоро не е в дома й вече.

А в Наръчника на неомъжената жена тази история би попаднала в категория:
Какво да правя, докато ходя с женен мъж?
Заръка: Купи си издръжливи спортни обувки, защото ще има да походиш

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР