Мариан Кюрпанов в реклама с Луси Лиу

Мариан е сред малкото мъже, били на корица на EVA. Той е модел на световно ниво, чиято кариера следим

Лилия Илиева 11 December 2016

Анонсирайки участието си в рекламната кампания на Bruno Magli за сезона есен-зима 2016/2017, холивудската актриса Луси Лиу благодари на българския модел Мариан Кюрпанов за професионализма и партньорството. Двамата са новите рекламни лица на италианската марка

Мариан е сред малкото мъже, били на корица на EVA. Той е модел на световно ниво, чиято кариера следим. По време на краткото му завръщане от Ню Йорк се срещнахме да ни разкаже за партньорството си с Луси Лиу и за всичко, което се случва с него сега. На срещата пристигна без следа от умора от часовата разлика. От години го подозирам, че е открил тайната на перпетуум мобиле и знае как да живее, без въобще да спи. По нищо не личи, че е снимал от 9 часа сутринта предишния ден до 2 през нощта. На всичкото отгоре Мариан е от тези хубави мъже, по които времето не оставя следи, а даже ги прави още по-хубави. Говори бързо, винаги е усмихнат, с чувство за хумор и светъл поглед към живота. И започва директно в целта.

За кампанията на Bruno Magli ми се обади една много интересна кастинг директорка, с която сме работили за сп. Women’s Wear Daily – нюйоркската библия на модата. Дебора ми се обади, защото търсеха човек, който малко или много да прилича на италианец, да излъчва зрелост, стил. И ми каза: „Искам да те предложа на Bruno Magli, но ситуацията е малко деликатна. Те за първи път лансират дамска колекция и са заложили на Луси Лиу като рекламно лице. Така че изборът зависи до известна степен и от нея.“ Попитах: „Да й се обадим ли?“ Дебора ме погледна изненадана: „Какво имаш предвид?“ Обясних й, че с Луси се познаваме. Тя е приятелка на мениджъра на Q Models – агенцията, за която работя в Ню Йорк, и сме били няколко пъти заедно на вечеря, на коктейли, партита, събития. Луси е суперготина. Има чувство за хумор, отворена за майтап, земна. Когато разбра, че се познаваме, на Дебора й падна камък от сърцето, защото преговорите със звезди в Америка са доста тежки, с много условия, подписват се договори какво е позволено, какво не. И това, че сме приятели, си беше направо като да уцелят джакпота.

Как минаха снимките?  Какво интересно се случи зад кадър?

С Луси се работи лесно. Тя довършваше работата си по един сериал и сутринта трябваше да използваме нейна заместничка. След това преснимахме със самата Луси – под моста на река Хъдзън, в едно девическо училище на Пето авеню, може би най-старата им сграда. Бяха избрани локации, които да напомнят Италия. Снимахме един ден. Направихме много кадри, които ще излизат в кампанията в различни страни. Много се майтапихме. Носих я на рамо няколко пъти, смяхме се, прегръщахме се, возихме се на мотор. Говорихме си да се видим и да вечеряме заедно. Две седмици по-късно се засякохме на парти, организирано от мениджъра на агенцията ми Джефри. Той живее на много хубаво място в Ню Йорк и през лятото организира коктейли на покрива си. Беше поканил приятели, познати, модели от моята агенция. Имаше жива музика. Дойде и Луси и добре се посмяхме. Там я запознах с моята приятелка.

с приятелката си Емили в Созопол
Разкажи за твоята приятелка.

Казва се Емили и е инструкторка по пилатес. Запознахме се на парти. Оказа се, че всички мои приятели и познати са и нейни приятели. Как не сме се засекли преди това? Дошла е да живее в Ню Йорк на 19 години, но е родена в Канада, израснала е в Сейнт Мартин, после живяла малко във Венецуела. Наполовина французойка, наполовина канадка. С дъщеря си говори на френски. Дъщеря й е на 12 години. Още не живеем заедно.

Освен с Луси Лиу, си снимал и с Чарлийз Терън.

Да (показва ми снимки на телефона си, застанал е зад Чарлийз Терън и я е прегърнал). За съжаление имам забрана да ги предоставям за публикуване. Бях избран да снимам с Чарлийз Терън от фотографа Джеймс Уайт – един от най-големите в момента (моден и рекламен фотограф, снимал Анджелина Джоли, Лана дел Рей, Том Круз, Джуд Лоу). Фотографиите са за една огромна фирма, която строи свръхлуксозни апартаменти в огромни небостъргачи в Австралия и Източен Сингапур, а освен това се занимава и с мода. Чарлийз им е рекламно лице. Работи много професионално, но да кажем, че е особен характер.

Какви са интересните ти проекти напоследък?

Ще бъда на корицата на декемврийския брой на американския Men’s Health. Около Коледа ще излезе и реклама на Coca Cola с мен и дядо Коледа. Снимах за Marlboro, за Parliament, за малко да снимам за Mercedes. През последната седмица летях два пъти до Нова Каролина и снимах в гората за Belt Magazine, огромна верига от магазини. Снимах и за залива Carolina Bay в Бермудите, който предстои да се превърне в ексклузивен курорт. Английското кралско семейство ще бъде официално на откриването.
Какво ти предстои? Подготвям се за едни курсове, вид актьорско майсторство, което се преподава на много затворен кръг предварително избрани хора. Водят се от кастинг директори и са срещу заплащане, но ако те харесат, докато работите заедно, влизаш в програма, в която можеш да бъдеш избиран за роли във филми.

Как изглежда един твой ден в Ню Йорк?

Ставам сутрин. Преглеждам си имейлите. Виждам какви кастинги предстоят. Понякога гледам новините и си правя закуска, понякога нямам време за това, но с храната съм много стриктен – наблягам на повече протеини, по-малко животински и повече растителни мазнини, по-малко въглехидрати и т.н. В момента съм 87,4 кг на 1,93 ръст. И после излизам. Предпочитам да карам колело пред метрото. Вероятно ще си взема кола, защото вече застудява. Ако има някаква работа, свързана с агенциите, за които работя, я свършвам. Тренирам в парка пред вкъщи. Не съм влизал в зала от година. От време на време правя йога. Работя непрекъснато. Живея на тагъдък, както всички в Ню Йорк... Когато имам възможност, гледам да пътувам. Само в последните седмици съм изминал 40-50 хил. км. Не съм имал свободен уикенд от месец и малко. В Манхатън не излизам много. Смених клубовете с ресторанти. Имам един любим ресторант „Кафе Магадор“ в квартала. Не съм особено по партитата напоследък. И това не е свързано с имане или нямане на време. Времето е в главата на човека.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР