Всичко за червеното

Легенда за вечността, страстта и любовта

Свобoда Сидерова 03 December 2016

„Нанесете червено червило и атакувайте.“ Една от любимите фрази на Коко Шанел перфектно илюстрира тренда couture red. Очната линия в червено, гарнирано с черно, на Bibhu Mohapatra и Chiara Boni La Petit Robe е минипроизведение на изкуството. Клепачите в алено на Barbara Bui изглеждат малко пънкарски и много феерично. „Украси миглите или не ги пипай“ – съветва Emporio Armani.

Екстравагантният цвят кореспондира с маникюра. Класическото червило за пореден (и не за последен) път печели. Единствен акцент на лицето, макиажът на устните е прост и запомнящ се. Proenza Schouler и Roksanda залагат на почти неоновото червено-оранжево, а Prada и Cushnie et Ochs – на матовото червено. MSGM е фен на блестящото.

Лучия Пика, артдиректор грим и цветове на Chanel, изследва абстрактните и експресивни възможности на червеното. Цветът на живота е един от ключовите за марката и родоначалник на иконичното червило от 1924 г., което никога не слиза от производство. Тайнствена, обезоръжаваща и изкушаваща, колекцията Le Rouge Collection №1 акцентира на емоционалните крайности, смесвайки силата на духа с ранимост, невинността с опит, изкушението с вечност. Теракотеночервеното в сенките Les 4 Ombres е неочаквано, дръзко и малко тревожно. Вдъхновение за маникюра Пика търси в Китай, висш ешелон на древния свят. Двете текстури на лаковете са различни паралели на една вселена. Le Vernis Gloss е гелобразен прозрачен блясък, който потапя ноктите в течна лава.

Shiseido също залага на червеното. В Страната на изгряващото слънце то символизира късмет. Опаковка в стил hi-tech. Скосена част, напомняща прихлупване на кимоно. 16 алени нюанса, които облекчават избора на идеалния. Rouge Rouge илюстрира всички ценности на марката. Солидната порция масла във формулата се грижи за устните. Lips сървиз предлага и Dior.

Питър Филипс, арт- и имидждиректор на грим, отваря нова глава в историята на червилото Rouge Dior. Вдъхновение за създаването му през 1953 г. са алените рокли от колекцията „Трафалгар“. Вътрешността на капачката е „облечена“ в класическия нюанс Dior Rouge 999. Променена е и формулата. Докато масло от манго възстановява кожата, хиалуронова киселина запълва неравностите. Грижата за липидния слой е поверена на комплекса Lipexel. Независимо от богатия състав, цветът остава наситен и траен цели 16 часа. Това важи както за досегашния сатенен финиш, така и за новия матов.

Ако червеното червило не подчертава устните ви достатъчно, решението е да добавите още блясък. С аромата Modern Muse Le Rouge Gloss Estee Lauder разширява хоризонтите на чувствеността, доколкото позволява приличието. Глос акордът: черна череша, вибрираща в компанията на роза сентифолиа и розов пипер, оставя усещането за капчици сок на устните.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР