Канелено джинджър кафе за двама

Най-добрият подарък за Коледа

Диана Шингарова 06 December 2016

Снимка: Диана Шингарова

 

...Мили Дядо Коледа, моля ти се от сърце, донеси ми машина за най-доброто кафе…

Ако и вашето писмо до белобрадия старец започва като моето, значи сме от клуба на запалените кафеджии, вдъхновени от аромата на току-що смляно и приготвено на секундата кафе с разкошна пяна. Тази година на празника искам да намеря под елхата си автоматичната кафе машина Saeco Incanto и да свещенодействам с приготвянето на разнообразни ароматни напитки с кафе през цялата следваща година.

Когато имате подобно съвършенство в кухнята е много лесно да приготвите с едно докосване на бутона ароматно и силно еспресо, дълго кафе, капучино, лате, лате макиато или безкофеиново кафе, а за децата топло мляко с пухкава пяна. Използвайте я и като помощник при приготвяне на ароматни напитки с усещане за Коледа. Ето моята бърза рецепта за лате макиато с джинджър и канела. Ей така, за секунди, вкусно и красиво с усещане за празник и поднесено със сгряваща усмивка.

Пригответе две чаши за вашето ароматно джинджър кафе. Сложете по 2 резенчета джинджифил на дъното на всяка чаша. Добавете още една звездичка анасон и пръчка канела. Натиснете бутона с автоматично зададената програма за лате макиато. Ще получите топло мляко с богата пяна и ароматно кафе. Аз винаги добавям за разкош мини дражета от натурално какао оваляно в черен шоколад, канелени бисквити или домашни канелени коледни курабийки, каквито по това време на годината със сигурност имате в наличност. Поръсете с канела на прах за още аромат и празнично усещане. Ако сте по-смели във фантазиите си сложете и бонбони маршмелоу за разкош.

...Още ли се чудите дали да включите кафе машината Saeco Incanto в писмото до Дядо Коледа...

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР