Анастейша показа белезите си

eva.bg 23 November 2016

Снимка: Fault Magazine

Анастейша се съблече за списание Fault, за да покаже за първи път белезите от двойната мастектомия. Тя води дълга и сложна битка с рак на гърдата. За първи път получи диагнозата през 2003 година и след успешно лечение бе в ремисия. След това през 2013 ракът се завърна и тогава тя бе принудена да си направи двойна мастектомия. Като част от реконструктивната операция са й премахнати мускули на гърба, за да се използват при гърдите. Досега обаче не е показвала белезите си и има причина да го направи сега.

Искам да бъда свободна. Искам да знам, че когато тази фотосесия излезе, аз ще мога да съм по бански на плажа и няма да се притеснявам какво мислят хората и дали някой ще ме снима. Важното е, че белезите са част от мен самата и аз трябваше да реша кога да ги покажа. Ако първо ме бяха снимали параците, аз щях да съм поставена в ситуация, в която трябва да се чувствам засрамена. Но разкривайки ги по този начин и по своя воля, сега се чувствам силна“, казва Анастейша пред списание Fault.

Ето какво каза тя  в интервю за EVA преди година: "Болестта ме направи по-силна. Толкова трудно ми беше да се справя с лекарствата и лечението през годините. Всичките биопсии и постоянният страх, че диагнозата може да се повтори... След като преживях всичко това, бях сигурна, че няма да мога да се справя втори път. Винаги са ми казвали, че ако се случи отново, ще трябва да се подложа на двойна мастектомия! И че от моя избор зависи да сложа край на всичко това и отново да бъда здрава. Може би Анджелина (Джоли), Шарън Озбърн и аз сме пример за това, че тази операция не отнема женствеността. Преди години някой ми каза, че името ми на гръцки означава „възкръсване“ и тогава си помислих колко пророчески е постъпила майка ми да ми даде това име. Като научих значението му, сякаш усетих крилата на феникс на гърба си."

 

1 КОМЕНТАР
1
Златка Миткова Георгиева
18 October 2018, 14:21

На мен също ми предстоеше операция поради карциномно образувание на гърдата. Разминах се със скалпела. Не влязох на операция. Излекувах се с нещо съвършено простичко - компреси с пресен магданоз.

ТВОЯТ КОМЕНТАР