Между кориците

Книгите, които ви препоръчваме

23 November 2016

Неустоима
„Ох“, Филип Джиан, ИК „Колибри“

Мъж с маска изнасилва в дома й Мишел, красива жена на средна възраст. Ролята на елегантно-хладната парижанка беше фантастично пресъздадена от Изабел Юпер във филма „Тя“ на режисьора Пол Верховен, екранизация, представена на фестивала „Синелибри“.

Швейцарско сирене
„Мосю Жан в преследване на щастието“, Томас Монтасер, ИК „Сиела“

Швейцарска версия на „Баба праща поздрави и се извинява“ на Фредрик Бакман, но без искрящия хумор и диаболизма. Мосю Жан довчера е работил като консиерж в най-скъпия цюрихски хотел, днес вече е пенсионер и какво да прави – прави добрини.

Евъргрийн
„Севилското причастие“, Артуро Перес-Реверте, ИК „Еднорог“

В ролята на детектив влиза изискан и невероятно привлекателен свещеник, а случаят, който трябва да разплете, е със смъртоносна барокова църква в Севиля. Двама души, които искат разрушаването й, вече са мъртви и отец Лоренсо трябва да разбере защо.

С респект
„Истории с усмивки“, Никола Анастасов, ИК „Слънце“

Във Френския колеж в София Никола Анастасов обяснил на съучениците си, че баща му е хирург. Било го срам да каже, че е месар, а нали и двете професии режат месо. Автобиографията на известния комедиен актьор е пълна с трогателно-смешни истории.

Котка и мишка
„Аз и Камински“, Даниел Келман, ИК „Колибри“

Главният герой, самозван художествен критик, смята да избие рибата, като напише биография на художника Камински, станал световноизвестен с това, че рисува сляп. Почти отвлича престарелия художник, за да измъкне тайните му, но кой кого манипулира е спорно.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР