Радина Кърджилова се връща на екран

Актрисата, която преди четири месеца роди първото си дете, се снима във филма „12A”

eva.bg 21 October 2016

Радина Кърджилова беше безапелационно най-добрата за тази роля, каза Магдалена Ралчева, която ще режисира новия български филм „12A” и която познаваме от филма й „Още нещо за любовта“. На кастинга за ролята на Лина, учителка в частно училище, която трябва да се справя с разглезени богаташки деца, са се явили 20 актриси.

Радина, която е майка на четиримесечния Христо, ще разчита на помощта на таткото на бебето, Деян Донков, и на майка си. Тя ще може да се грижи за сина си в специалната каравана, която е осигурена за снимачната площадка. Радина се върна и към ролите си на сцената във Военния театър – в „Йерма“, в „Декамерон“. На 22 октомври, може да я гледате в пиесата на Яворов „В полите на Витоша“.

В „12А“ в ролята на учителя по физкултура, който помага на Лина да се справя с проблемите си, е актьорът от Народния театър Дарин Ангелов. Мария Кавадржикова ще изиграе властната майка на Лина. В каста има много нови и свежи лица – първокурсници от НАТФИЗ, студенти от „Любен Гройс“, дори барман и футболист.

12А“ е своеобразно продължение на пожъналия успех сред младата публика „11А“, в който главната роля беше поверена на Яна Маринова. Сценарист и тогава, и сега е писателят Николай Колев, който сам има опит като учител и като... неособено послушен ученик. Продуцент е Дейвид Варод, който беше дългогодишен изпълнителен директор на „Ню Бояна Филм“ и „Ню Имидж“.

По сюжета на новия филм Лина има нов клас, в който ще трябва да се бори за надмощие с арогантната красавица Меган (в ролята Анелия Мангърова). Някои от проблемните ученици застават на страната на учителката си, която намира най-силна опора в самата себе си и в любовта си „на инат“ към професията. Във филма ще има неочаквани влюбвания, сблъсък на характери, много музика – от рокбалади до модерната стрийт музика, и да се надяваме – добро и смислено забавление. Кулминацията на всички драми и конфликти е абитуриентският бал на учениците, което може би подсказва и кога се очаква филмът да се появи на екран – за абитуриентските балове. А снимките му започнаха буквално преди дни в центъра на София.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР