Колко е спечелила за „Момчетата не плачат“

eva.bg 21 October 2016

Снимка: getty images/guliver

Хилари Суонк е едно от топимената в Холивуд и едва ли някой би могъл да остане безразличен към играта й в „Момчетата не плачат“ (1999). Филмът й донесе първия от двата „Оскара“ (другия спечели с „Момиче за милиони“, 2004), ролята й е една от емблематичните не само в нейната кариера, но и за Холивуд. Със сигурност обаче ще ви шокираме, когато разберете какъв хонорар е получила за „Момчетата не плачат“. Разкри го самата Хилари Суонк, визирайки огромната разлика при заплащането на жените и мъжете в киноиндустрията. А тази полова дискриминация по отношение на заплащането, както се вижда, е много отдавна.

„Тогава бях на 24 години. Платиха ми $3 000. За да имам здравна осигуровка обаче, трябваше да съм изкарала поне $5 000. Нямах представа, че е така, докато не отидох с една рецепта в аптеката и те поискаха да им платя 160 долара за лекарствата. Така че имах „Оскар“, но нямах здравна осигуровка“, разказа Хилари Суонк.

След като спечелила втория си „Оскар“ пък й предложили да се снима във филм с актьор, който отдавна нямал успешни роли, но пък редовно се снимал във филми, където от него се очаквало просто да е секси. „Е, на него му предложиха хонорар от 10 милиона долара, а на мен ми предложиха $500 000“, каза Суонк.

Тя, естествено, отказала ролята. Студиото обаче намерило актриса дебютантка, която се съгласила да се снима срещу $50 000.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР