Розови импровизации

Мануела Панайотова 22 October 2016

Снимка: Мануела Панайотова

Октомври тече мрачен и някак угрижен. В клоните на дърветата са се заплели натежали от дъжд облаци, през които надничат малки късчета избеляло небе.

На гости ми е Цветелина - настинала крехка фея на четири години, с пъргави очи и висока температура. Лошото време изобщо не й влияе, защото най-много обича да ходи на детска градина и розовия цвят. Лишена от любимата си градина, Цвета не желае да рисуваме, нито да й чета приказки - иска розов шоколад! Опитвам да обясня, че не зная как се прави такъв шоколад, но тя ловко парира съпротивата ми с думите „ами с розова боя“ и... въпросът е решен в нейна полза. Така се родиха едни мъфини, които по нейно желания изпекох във форма на цветя.

Използвах 150 г бял шоколад, 4 белтъка, 150 мл сметана, 90 г пудра захар, 1ч. лъжичка бакпулвер, 1 с. лъжица розова вода и 100 г брашно.

Как ги направих: Стоплих сметана и залях натрошения шоколад. Разбих белтъците със захар докато станат плътни и обемни. Към изстиналата шоколадова сметана добавих розова вода и брашно пресято с бакпулвер. Сместа става доста гъста, но белтъците я разреждат и я правят пухкава. Разделих на три части и оцветих с червена хранителна боя. Поставях по малко от всяка част във формите. Изпекох на 180 С за около 15-20 минути. Поднесох със запечени бонбони маршмелоус.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР