Анита Мейзер, или победата на световната чалга

Мейзер не е с нищо по-кичозна от Ким Кардашиян, но за нейна беда е родена в погрешната държава. Ексхибиционизмът тук е много ниско платен

Милена Фучеджиева 18 October 2016

„Когато няма фотошоп, има изненади.“ Анита Мейзер

Kолко само е права! Спомням си как, когато я видях за първи път във фийда на фейсбук като Мисис България Свят, за пореден път си казах, че светът тотално се е сбъркал. Избягвам да употребявам думата „грозен“ или „грозна“ към човешко същество. Всеки е свободен да изглежда така, както най-добре се чувства, и в този смисъл, въпреки шока ми, че точно това същество е станало някъде мис/ис, аз нямам абсолютно никакви забележки към г-жа Мейзер. Нейно човешко право е да изглежда точно по този начин.

Вчера гледах последното клипче на Ким Кардашиян. Почти целият екран на лаптопа ми се запълни от двете й гигантски, леко оранжеви от изкуствения тен задни полукълба, които тя специално за феновете стягаше и отпускаше. Стягаше и отпускаше, без да се види лицето й нито за миг. И пак – king size възглавниците на задника й са си нейни, а мъжете винаги са обичали големи дупета.

Анита Мейзер не е с нищо по-кичозна от Ким Кардашиян, но за нейна беда е родена в погрешната държава. Ексхибиционизмът тук е много ниско платен. Мейзер се е моделирала по „най-добрите“ западни образци, като Памела Андерсън, и дори амбициозно е направила бюста си по-голям от нейния. И един американец се влюбил в българската Памела, дошла да търси късмета си в Лас Вегас, после тя го разлюбила, а той пък й останал верен и я обезпечил. И така Анита Мейзер се превърнала в бизнес дама и американка, както и в секссимвол в очите на по-младия й приятел Николай.

От клиповете с Мейзер виждаме, че тя е голяма купонджийка с широко сърце, която живее като младо момиче, без да се съобразява с нормите на поведение за възраст в България. Един голям правозащитник сексистки отбеляза, че застаряла жена на 52 години била убила младия си любовник. Дай боже на всяка 52-годишна дама да е така разкрепостена и да има желание да се забавлява със значително по-млад мъж. Анита Мейзер явно е и щедър човек във всяко отношение, защото по-младият й съпруг я е боготворил. И й е гласувал огромно доверие, оставяйки се да бъде вързан със свински опашки. Без човек да е адвокат или следовател, изглежда,  единствената й вина е, че не е преценила, че свинските опашки са трудни за рязане, и това е коствало живота на любимия й.

Мейзер може да не е секссимвол от типа на Мерилин Монро, но е символ на времето, в което живеем.
Единственото шокиращо нещо в тази смърт е, че се случва за първи път в България. Преди много години така си отиде Майкъл Хъчинс, непоносимо сексапилният певец на ИнЕксес. Откриха го в хотелската му стая, както изглежда – самообесил се на колана си, докато се опитвал да се задоволи сам. Научното име на тази сексуална практика е автоеротична асфикция. От същата перверзия е страдал – или не, защото когато са го открили, по трупа му е имало следи от постигнато удоволствие, – и страхотният Дейвид Карадайн от  Kill Bill 2. Пак сам в хотелска стая като Хъчинс. На какво ли не са готови мъжете, за да задоволят нагона си! От 117 известни смърти от автоеротично задушаване само една е на жена.

А горката Анита Мейзер цял живот е мечтала да стане звезда, ако не като Ким Кардашиян, то поне като някоя от попфолк певиците ни, и най-накрая звездният й миг дойде по възможно най-трагичния начин. Мейзер може да не е секссимвол от типа на Мерилин Монро, но е символ на времето, в което живеем. Тя олицетворява по плашещ начин мечтите на обикновените български момичета да бъдат или миски, или попфолк певици, а ако може – и двете. И все пак тази игра е за двама – явно мъжете са способни да обичат чудовищно изглеждащи дами.

Това е единствената добра новина за нас, жените, в тази мело-жълто-трагична история. За всеки влак си има пътник, дори и да напомпаме устни до размера на дивана вкъщи. Световната чалга победи по-бедните слоеве от населението навсякъде по света. Задниците на Ким и Ники Минаж се тресат пред очите ни, докато разни хора се душат, за да си доставят удоволствие. Кои сме ние да съдим една българска жена, която отказва да се държи според представите ни за красиво и грозно, морално и неморално? Това е все едно да съдим Кейтлин Дженър, че е решила да не бъде вече мъж.

Живеем в изключително нарцистично и ексхибиционистко време. Новото черно е да видиш аналното отверстие на български политик или да си Динко в спалнята, арестувайки любимия си като сирийски бежанец със свински опашки. Човешкият стремеж към щастие вероятно винаги е бил придружен от опасно нелепи форми на изява. Просто сега за първи път ВСИЧКИ научаваме, че еди-кой си обича да праща снимки на най-интимната си анатомия, както и че душенето е начин да се почувстваш щастлив и задоволен. Когато не искат да знаят нещо, американците казват „too much information“, но възможността да откажем да знаем вече е напълно загубена. Третокачествено познание извира отвсякъде. Определено има информация, която с нищо не допринася за еволюционното ни развитие, и случаят „Анита Мейзер“ попада точно в тази категория. Налага се да се научим на информационен самоконтрол. Иначе човечеството скоро ще бъде превзето от войските на гигантските цици и задници, заплашително стиснали в ръка по една свинска опашка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР