Модният вятър духа от Корея

Mr. Cushion или пътят от азиатска екзотика до обект на желание

Свобoда Сидерова 18 October 2016

Отначало белите престилки зарибиха света с BB кремовете, после дойде ред на CC и DD манията. Не успяхме да се опомним от шока и да свикнем с изобретенията и, хоп, в бюти лексикона се появи терминът „възглавничка“ (от англ. cushion).

Какво е cushion?

Под отделението с апликатор се крие „дишаща“ възглавничка гъба с микроскопични пори, напоена с течно тонално средство. Необичайният формат позволява идеално покритие в стил #току-щосесъбудих. За няколко години лесният за употреба и мобилен компактен флуид дръпна с едни гърди пред компактната пудра. Причините са поне четири:
1 дизайнът напомня повече пудриера, която лесно се побира в дамската чанта
2 не се изисква четка. Със сухия спонж натискате порестия и нанасяте продукта
3 изключено е да прекалите с дозата. От порите излиза точното количество
4 „разрохквана“ от въздуха, текстурата се превръща в лека емулсия, която не мигрира и ляга равномерно, дори на няколко слоя

Нови фетиши

Първа от европейските марки крак повлече Lancome. В което няма нищо за чудене. Артдиректорът Лиса Елдридж неведнъж се е обяснявала в любов към азиатската козметика. Последвалата лавина е доказателство, че меденият месец на „възглавничките“ продължава.

Докато в Корея вече се произвеждат безцветни слънцезащитни и антиейдж, ние се радваме на декоративни. Като пионери от Lancome се отчитат с олиото за устни Juicy Shaker с иновационна двуфазна формула. Следват го руж и нов тонален флуид. Този път легендарният Teint Miracle е заменен с не по-малко известен фон дьо тен. Създавайки плътно, но дискретно покритие, Teint Idole Ultra Cushion перфектно скрива недостатъците. Тайната са по-големите пространства на преплитащите се фибри на възглавничката, които осигуряват на текстурата повече място. При натискане тя се втечнява, а част от съставките се изпаряват, като температурата на кожата пада със 17 градуса. SPF пък скача до 50. Sephora лансира средство за озаряване, руж и кремообразно червило с матов ефект със заветната приставка cushion в името. Просто изстисквате тубата или разклащате шейкъра, какъвто е случаят с Juicy Shaker, и нанасяте съдържанието със супермекия дунапренов апликатор. Така не само го разпределяте равномерно и макиажът става буквално безтегловен, но и разтягате цвета (интензитетът варира от ярък до полупрозрачен), както и удоволствието от употребата. В хибридите за устни няма SPF, както е при тоналните, но има масла и пчелен восък. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР