Пети гастрономически фестивал в Банско
04 October 2016
Над 120 шеф-готвачи ще вземат участие в тазгодишния Гастрономически фестивал в Банско. За пета година той ще се проведе в Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт от 4 до 20 ноември.
Готвачи от световната кулинарна сцена ще гарнират тазгодишното издание на фестивала с присъствието си и с изключителните си умения. С интерес публиката и професионалистите очакват представителя на Le Cordon Blue, Париж, шеф Марк Вака, който ще бъде инструктор на семинара „Финни кулинарни техники“ от 9 до 11 ноември. Шеф Алси Син ще бъде домакин на специална дегустационна вечеря, а шеф Джордж Стилианудакис ще проведе семинар на тема „Как да се намали себестойността на храната в А-ла-карт Ресторант“.
България ще бъде представена от няколко шеф-готвачи: шеф Андрей Стоилов ще предложи една нощ, посветена на българската кухня, шеф Цветомир Николов ще се представи с дегустационна вечеря посветена на Азия, а шеф Александър Алексиев ще направи откриващото парти на Гастрономическия фестивал.
Носителят на звезда Michelin шеф Джорди Естеве също ще има дегустационна вечеря на гастрономическия фестивал на тема „Средиземноморска и гурме кухня”. Тази година шеф-готвачите на фестивала са подготвили и още една вкусна изненада за гостите - извънредното събитие „Опитайте това изкуство". Всеки един от тях ще представи произведение на изкуството, направено от храна, вдъхновено от творба на любим техен автор. За повече информация вижте тук.