Пети гастрономически фестивал в Банско

04 October 2016

Над 120 шеф-готвачи ще вземат участие в тазгодишния Гастрономически фестивал в Банско. За пета година той ще се проведе в Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт от 4 до 20 ноември.

Готвачи от световната кулинарна сцена ще гарнират тазгодишното издание на фестивала с присъствието си и с изключителните си умения. С интерес публиката и професионалистите очакват представителя на Le Cordon Blue, Париж, шеф Марк Вака, който ще бъде инструктор на семинара „Финни кулинарни техники“ от 9 до 11 ноември. Шеф Алси Син ще бъде домакин на специална дегустационна вечеря, а шеф Джордж Стилианудакис ще проведе семинар на тема „Как да се намали себестойността на храната в А-ла-карт Ресторант“.

България ще бъде представена от няколко шеф-готвачи: шеф Андрей Стоилов ще предложи една нощ, посветена на българската кухня, шеф Цветомир Николов ще се представи с дегустационна вечеря посветена на Азия, а шеф Александър Алексиев ще направи откриващото парти на Гастрономическия фестивал.

Носителят на звезда Michelin шеф Джорди Естеве също ще има дегустационна вечеря на гастрономическия фестивал на тема „Средиземноморска и гурме кухня”. Тази година шеф-готвачите на фестивала са подготвили и още една вкусна изненада за гостите - извънредното събитие „Опитайте това изкуство". Всеки един от тях ще представи произведение на изкуството, направено от храна, вдъхновено от творба на любим техен автор. За повече информация вижте тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР