София Бобчева и шамарите за Ч.Р.Д.

Когато я питат каква е ролята й в новия български филм „Летовници“, тя казва – там съм къдрава

Адриана Попова 17 October 2016

Снимка: архив „Летовници“

Младата актриса София Бобчева е сред обещаващия зрителски интерес състав, заснел новия български филм „Летовници“. Премиерата му пред софийска публика беше на 30 септември и завърши с продължителни ръкопляскания, искрени при това, и „браво“ - чудесна комедия се е получила, с истински смешни диалози, без сценарно „спихване“, с брилянтни малки роли на големи актьори и приятна изненада от по-непознатите лица в каста. Филмът вече е в кината.

Когато попитахме София Бобчева каква е ролята й в „Летовници“, тя каза – там съм къдрава. Ето още за нея.

30-ият рожден ден на София Бобчева съвпада със снимките на новия български филм „Летовници“, в който тя участва заедно със Станимир Гъмов, Анета Сотирова, Пламена Гетова, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Филип Аврамов, Николай Урумов. Героинята й Ани отива на море с гаджето си, гаджето не й обръща достатъчно внимание и тя си намира друго. Филмът се снима край Синеморец и приятели на София пътуват от София до морето за подобаващ купон, който продължава до сутринта. Снимките на другия ден започват на плажа в 6 часа с шамари, които половин дузина от актьорите трябва да бият на героинята й. Шамарите са си съвсем истински, защото, за разлика от театъра, пред камерата не се маркира. Как само се изтрезнява от това!

„Летовници“ е филм на режисьора Ивайло Пенчев. Това е история за хора, които не се познават помежду си, но се озовават заедно на почивка в къща за гости край морето. София я определя като ситуационна комедия с елементи на приключение, героите попадат на безлюден остров, има и любов, и смърт в историята. Главните действащи лица са 7 или 8, от различни поколения и социални прослойки. 

Много се надявам да е станала хубава комедия, казва София. На прожекция пред фокус група зрителите са дали 95% положително мнение за филма, сравнявайки го с „Оркестър без име“. 

За „Летовници“ София се явява на кастинг и много иска да го спечели и заради това, че снимките ще са на любимото й място на Черноморието – Синеморец, с любимия й бар „Корабчето“. Ивайло Пенчев я кани на кастинга, след като я харесал в среднометражния - 36-минутен, филм „Шшшт... Попей ми!“. Ролята й там е на наивно до глупост провинциално момиче, което проститутка ще въвежда в светския живот на столицата, като го учи да яде дюнери вместо гевреци. Репликата „Ти трябва да се научиш какво да ядеш. Гевреци ще ми ядеш!“ си е направо култова. Новата героиня на София е различна – темпераментна екоактивистка. Лентата започва с протест на Ани, която с метла в ръце крещи „Искаме природа, не искаме бетон!“ пред Парламента. Докато снимат сцената, се присъединяват минувачи, които не разбират, че става дума за филм, и също започват да скандират. Така протестът от мним става почти истински. 

За ролята София е с накъдрена коса, защото така изглеждала по-млада според режисьора. Освен това преди снимките се сложила на диета, за да се чувства комфортно по бански за морските сцени (перфектна е по бански, видяхме го). Иначе много обичам да си хапвам – докато го казва, отронва една-две въздишки. Не че това й личи. Живее в апартамент под родителите си, което хем й дава лично пространство, хем на горния етаж мама готви... най-добре. Мама по професия е учителка по литература, а баща й – авиоинженер, с когото София обикаля света от малка. Спомня си Банкок и Джакарта. Тя и досега обича по-екзотични пътешествия. Когато е в 6-и клас, родителите й решават да емигрират в Канада. Кандидатстват за канадско гражданство и след тежък изпит по история, явявания пред съдия и т.н. семейството получава заветните паспорти. Имат си ги и досега. Връщат се, защото „не можахме да свикнем с живота без приятелите и със средата там. Каквато и работа да имаш, с каквито и хора да се обградиш, винаги оставаш емигрант и не се чувстваш на мястото си – поне мама, а и аз покрай нея.“

И още за важните неща в живота според София. Докато снима „Летовници“, й е изключително приятно да общува с Анета Сотирова (как изглежда само тази жена!). „Направо се лепнах за нея. Запечата ми се това, което тя ми каза – работата си е работа, семейството е най-важно!“

Визитка
Актриса от Народния театър
Започва репетиции по нова пиеса „Мнимият болен“ с Мамалев в главната роля
Играе в сериалите „Забранена любов“ и „Стъклен дом“ – като прелъстителка
Участва в телевизионното шоу „Комиците“
Завършила е НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов заедно с Александър Кадиев, Лидия Инджова, Сава Драгунчев, Христо Терзиев, Илияна Коджабашева
Във VBOX7 може да гледате онлайн филма „Шшшт... Попей ми!“ с нейно участие

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР