Между кориците

Книгите, които ви препоръчваме

23 September 2016

Златен медал
Георги Бърдаров, "Аз още броя дните"

Георги Бърдаров победи в първото писателско риалити „Ръкописът“ с историята си за християнина Давор и мюсюлманката Айда, въвлечени в кървавия водовъртеж на Сараевската блокада. Има ги ужасите на войната, но ги има и интересните герои. Единствено езиковите клишета тук-там накъсват задъханото четене.
ИК „Сиела“


Леко брутално
Мишел Уелбек, „Лансароте“

Лансароте е Канарски остров, който има не/щастието на него да попадне мизантропът и блестящ писач Мишел Уелбек. Ако очаквате пътепис – да, но много в стил Уелбек, с тревожни прозрения и брутален секс в него. „Лансароте“ може да бъде разглеждан като „чернова“ на „Платформа“, която Уелбек ще напише година по-късно.
ИК „Факел експрес“


Перла от прахта
Джон Уилямс, „Стоунър“

От няколко години Европа се влюби в книга, забравена за дълго. Писана през 60-те и не получила тогава признание, историята е за университетски преподавател, самотник, странна птица, но почтен до мозъка на костите си и готов да страда заради това. Понякога забравяме, че почтеността е онова толкова красиво нещо у човека.
ИК „Лабиринт“


Разхлаждане
Арналдур Индридасон, „Гробна тишина“

Исландците са ни симпатични още отпреди успеха им на Европейското с техните гейзери, вулкани и плетени на ръка пуловери. А и как да устоиш на северен трилър, който започва със случайно открит скелет?! Да разследват историята му са призвани Ерлендур, Сигулдур и Елинборг, които не са герои на Толкин, а полицейски инспектори.
ИК „Колибри“


За релакс
Розана Лей, „Вила в Сицилия“

Сега, като се съберат на едно място Сицилия, англичанки, тайна от миналото на мама, истини за любовта, мъже, които могат да те вбесят... в началото, неочаквано завещание, няма как да не е приятно – като да отхапеш уханен сицилиански домат в горещ ден в някоя градина с нацъфтели бугенвилии и хортензии и гледка към вълните.
ИК „Софтпрес“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР