Mомчетата предпочитат едра плячка

Или как XXL звездите отвръщат на удара

Ирина Иванова 11 October 2016

Адел

Снимка: getty images

Комедийната звезда Ейми Шумър (72 кг) е на корица на американския Vogue. Мелиса Маккарти (90 кг) е третата най-високо платена актриса в света. Адел (82 кг) е най-богатата британска попзвезда от женски пол. Какво става?!

В един свят, в който тържествуват модели с критично ниски нива на мазнините в тялото и в който да си слаб означава много, жени като Адел, Ейми Шумър, Ребел Уилсън, Меган Трейнър, Мелиса Маккарти изглеждат просто като изключения, потвърждаващи правилото. Те не си крият килограмите (пък и как биха могли!), дори напротив – градят имиджа си върху тях, като по този начин се превръщат в контрапункт на доминиращата тенденция, в алтернатива на клишето, в един вид бунтари дори. Наричайте ги „дебели“, ако ви харесва, но не забравяйте, че банковите им сметки са в пъти по-дебели от тях. Представяме ви момичетата, които с лекота ще наклонят всяка везна в своя полза.

Адел

Както Дженифър Лопес въведе в шоубизнеса модата на секси задните части и бе последвана от Бионсе, Ким Кардашиян, Ники Минаж и др., така и Адел бе първата, която взриви статуквото по отношение на килограми и форми. Още когато се появи едва 25-годишна, тя беше не просто по-закръглена, а бе... 80 килограма.

Успешно ги поддържа и до днес, въпреки че периодично се появяват новини за нейни грандиозни отслабвания от 5-8-10 кг. Натискът на обществото и медиите е голям, но Адел също не е малка и затова успява да му устои. Освен това фактът, че едва на 28 години вече е спечелила всички най-престижни музикални отличия по няколко пъти, а всяко нейно ново парче се превръща в събитие, заличава другия факт – че Адел стана световна звезда, без да е секси в общоприетия смисъл на думата. В съвременния шоубизнес това е истинска революция.
Ето кои я последваха.

Ейми Шумър

Ейми е на 35, нюйоркчанка, eврейка, а Америка я обожава. През август в Дъблин стартира световното турне на знаменитото й стендъп шоу Inside Amy Schumer („Вътре в Ейми Шумър“). Преди година Ейми направи и своя първи опит в голямото кино, като написа сценария и изигра главната роля в комедията „Тотал щета“. Тя е известна с непукизма си. „Аз играя пълен идиот, а пълният идиот не познава границите“ – обяснява тя.

След като Ани Лейбовиц я снима в традиционната й „добра форма“ от 70+ килограма, по бельо и високи токчета за календара на Pirelli за 2016 г., актрисата заяви: „Когато се снимаш почти гол, определено не искаш, като видят снимката ти, хората да възкликнат: „Ах, колко смело!“

Намира секса за една от най-смешните теми. „Нямам нито едно сексуално преживяване, в което да не присъства смешен момент. И не мисля, че жените трябва да се държат все едно правят секс само за да забременеят.“ Много често на церемония или шоу излиза на сцената с думите: „В момента тежа около 72 кг“. Твърди, че не изпитва комплекси по отношение на тялото си. „Израснах с мисълта, че съм най-красивата на света. Имах великолепни родители, които напълниха главата ми с лъжи“. 

Меган Трейнър

и нейните 66 кг се превърнаха в един от големите хитове на миналата година. 50 млн. гледаха и слушаха в You Tube парчето й All That Bass, което е посветено именно на идеята да се харесваме такива каквито сме, както и на тази, че момчетата предпочитат по-голяма плячка, както се пее в песента.

Макар че е едва на 22, Меган води истинска война с продуцентите и феновете си („Хората могат да бъдат много груби. В туитър някой ме бе нарекъл „дебел кит“ и стотици бяха харесали това“) и доскоро успяваше да отстои правото си на форми. Меган, която вече има Грами за големия си хит, вдига скандали и дори дава под съд всички издания, които без нейно съгласие я подлагат на обработка с фотошоп. Харесва своя 14-и размер дрехи и смята, че именно това е размерът на здравото тяло. Знае, че никога няма да влезе в мечтания и изстрадания от толкова момичета размер 2. В последния си клип обаче тя се появява чувствително отслабнала.

Меган казва, че просто води здравословен начин на живот и спортува. „Правя го, за да издържам концертите и да поддържам белите си дробове във форма, а не за да отслабвам“ – твърди тя. Но си мислим: дали пък все пак системата не е победила?

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР