Пътят на Здравка, която се стегна, качи 10 кг и стана бикини фитнес модел

Хванала се на бас с треньора си, че раждала жена може да направи плочки. Че мускулатура може да бъде изградена и на по-късна възраст. И спечелила баса.

Адриана Попова 28 September 2016

Снимка: Любомир Сергеев

Преди няколко години Здравка Максурова била дребна и слаба жена, 42 кг, но „мекичка“. Мениджър икономист, през деня се изхранвала с бейкроулс и шоколад. Родила две дъщери, грижила се и за синовете на втория си съпруг, от руски произход, който обичал пелмени и сметана. В годините назад тренирала спортна гимнастика, ходила е на балет, но преди 3 години решила да се разтоварва от работата си с фитнес. Хванала се на бас с треньора си, че раждала жена може да направи плочки. Че мускулатура може да бъде изградена и на по-късна възраст. Спечелила баса не само с тренировки, но и с препоръчаната й диета от овесени ядки, краставици, яйца, бяло пилешко месо и ориз.

След 4 месеца толкова й омръзнало от нея, че днес не иска и да види пилешко и краставици. Решила, че подобно хранене не е здравословно, и започнала да се интересува сериозно от темата. Експериментирала с рецепти вкъщи. Но преди това записала дистанционно нутриционистки и треньорски курс към Северноамериканската фитнес академия (N.A.F.A.), за да може да поема отговорност и към други хора, и я поема.

Освен че изготвя режими за тренировки, отскоро предлага и фитнес кетъринг във Варна, града, в който живее (k.Dietata.com). Идеята й е хората да получават храна съобразно с техните килограми, височина, години, ръст и пол. Кетърингът включва 5 хранения дневно. Наскоро издаде книгата „Яж, спортувай и обичай“ (ИК „Сиела“), в която показва – със снимки, и разказва какви упражнения да правим за стегнато дупе и плосък корем, дава предложения за салати, основни ястия и сладкиши, в които вредните продукти са заместени с полезни.

Нужни са ви точно 4 седмици, за да откриете разликата, 8 седмици, за да я видят Вашите приятели, и 12 седмици, за да я види и останалият свят.
Здравка не обича думата диета и резките промени в хранителните режими, защото това е стрес за организма. Не е необходимо хората да се мъчат, смята тя. Но тя самата се е мъчила доброволно. Когато тръгва да прави плочки и сменя начина си на хранене, редовно купува от нещата, които обича – шоколад, френски сирена, бяло вино, слага ги на видно място, за да си калява волята. Сега го определя като издевателство. Вкъщи подходила малко по-меко. Не наложила силово по-здравословната храна, а започнала да прави разбор – кое колко е вредно, какво ни причинява и т.н. Постепенно децата й възприемат нейния пример, а мъжът й днес може да си приготви здравословно меню по нейните рецепти, което с удоволствие снима. Сметаната е забравена в полза на киселото мляко.

Днес Здравка е 52 кг, стегната и гъвкава като Жената котка, фитнес модел и състезател на федерацията по фитнес и културизъм, печелила е призови места в международни състезания в най-женствената категория „бикини фитнес“. Ври и кипи от енергия. Наскоро, освен фитнес кетъринг, пусна и специална бутикова колекция облекла за дами с релефна мускулатура, разработена съвместно с дизайнерката Ева Димова – още инфо на zdravkamaksurova.com.

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Ena
11 November 2016, 00:28

Hlqba e mnogo cheren na snimkata. . Dosta kanzerogenno e.

ТВОЯТ КОМЕНТАР