Армин ван Бюрен - 5 часа с диджей № 1 в света

EVA присъства ексклузивно на репетициите, на тържественото откриване с червен килим и знаменитости и по време на самото шоу Embrace, с което Армин ще гостува в София на 17 септември

Лилия Илиева 08 September 2016

Снимка: Alda Events, Key Events&Communication

Началото на турнето Embrace (прегръдка – от англ.) на Армин ван Бюрен е световна новина. В Амстердам за двете премиерни дати се стичат журналисти от цял свят. EVA присъства ексклузивно на репетициите, на тържественото откриване с червен килим и знаменитости и по време на самото шоу, което Армин започва в 23 ч. и приключва в 4 ч. сутринта, за да прелее в афтърпарти. Като част от турнето му на пет континента, което ще мине през Европа, Австралия, Дубай, Мексико, Ибиса, Русия – над 30 града по целия свят, шоуто на Армин ще взриви Арена Армеец на 17 септември и у нас.

Премиерата е в концертната зала Зиго Доум в Амстердам, разполагаща със 17 000 седящи и 6300 правостоящи места. Представете си проекта Embrace като мощна машина, в която пулсират талантите на танцьори, певци и музиканти от различни жанрове, дизайнери на светлината, озвучители маниаци на съвършения звук, гримьори, фризьори, гардеробиери. В дъното на сцената има видеостена, дълга 80 метра и висока 7. Сценични работници и техници монтират оборудването, машини за пушек, огньове и специални ефекти, 470 осветителни тела. Екипът, разработил шоуто Embrace, е правил продукциите на Muse и AC/DC от последните им турнета, както и шоута на Cirque Du Soleil. Заедно с Армин пътуват, работят и излизат на сцена общо 30 души. Това е най-голямата продукция, която световноизвестният диджей е правил до момента. Тя представя шестия му студиен албум.

Платиненият Армин

Той е една от най-влиятелните фигури в електронната музика, флагман на транс движението. Има зад гърба си двадесетгодишна кариера. Свирил е в най-известните световни клубове и на най-големите и най-добрите световни фестивали. Трибуната за електронна денс музика, списание DJ Mag, го класира пет пъти за диджей №1 в света, като четири от тях са в четири поредни години. В САЩ има рекорд за най-голямо присъствие в класациите на сп. „Билборд“ за електронни албуми и през 2014 г. е номиниран за Грами. От 2001 г. насам води седмично двучасово радиошоу A State of Trance, слушано от повече от 37 милиона слушатели в 84 страни и излъчвано от над 100 радиостанции. Всяка година публиката на шоуто подрежда любимите си парчета в класацията A State of Trance Top 20. Всяко парче от тази класация влиза в албум A State of Trance Year Mix, който Армин ван Бюрен миксира и пуска на пазара в края на декември. В края на 2014 тези албуми с миксове са сертифицирани като 4 пъти платинени по продажби.

Винаги съм казвал, че изкуството на диджея е изкуство на момента. Поглеждаш тълпата и решаваш накъде да я поведеш с музиката си.
Ван Бюрен е непрекъснато в движение. Когато не води радиопредаването си, създава музика в собственото си студио или е на път към следващия клуб или фестивал. Гостувал е много пъти в България, два от които – в „Арена Армеец“. Шоутата му бяха напълно разпродадени и промениха представата за концерт и за парти у нас. Последната му продукция Armin Only е съчетание между акробати, музикални групи и солови артисти и се превърна в невероятно изживяване за над 11 000 зрители. Шоуто Armin Embrace в Зиго Доум в Амстердам се очертава като още по-мащабно и внушително. 

Армин ван Бюрен е много лек за общуване, изглежда вдъхновен от работата си и я върши с лекота. Хилядите безсънни нощи изобщо не са му се отразили. Интересно е как човек, който живее на такива високи обороти преди премиера и турне, е толкова спокоен и усмихнат.

Защо избра да наречеш албума и турнето си Embrace? 

Идеята в Embrace беше да прегърна, да съчетая различни стилове, гледни точки, инструменти. Обложката на албума ми беше снимана от Антон Корбин (който работи с U2). Ще ме видите на обложката седнал в кола, от която стърчат различни инструменти. Всички те са в албума: испанска китара, тромпет, барабани… В първото парче ще чуете да свири Ерик Вломанс – джаз музикант. Той е един от най-добрите изпълнители на тромпет в света. И съм много развълнуван, защото за първи път джаз музикант си партнира с транс артист. Ще чуете още рок бандата „Кенсингтън“, мелодичния Цимо Франкел, Мистър Пробз и неговия хип-хоп глас и уменията на певеца и текстописец Гевин Дегроу. В него опитвам да изразя как усещам пълния с най-различна музика свят днес. Като диджей и продуцент искам да се свържа с този свят, пълен с вдъхновяващи комбинации. Да прегърна тази безкрайна вселена от възможности. 

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР