С аромат на зряло лято

Има време да съберем повече хубави картини, да ловим вятър, да удължим пътуването. Има време...

Мануела Панайотова 27 August 2016

Снимка: Мануела Панайотова

"Самите думи ухаеха на лято. Виното беше лято, хванато и запушено с тапа." "Вино от глухарчета", Рей Бредбъри

Лятото прегаря, но сърцата още парят и оставят солени следи. Има време да съберем повече хубави картини, да ловим вятър, да удължим пътуването. Има време...

Може да запазим частица от лятото с аромат на праскови - от костилките им се получава превъзходен чай. Почистете ги добре като леко ги подварите. След това ги изсушете във фурната на 200 С за около час. Оставете ги да изстинат и ги съхранявайте в затворен буркан при стайна температура. За да направите чай комбинирайте 4 или 5 костилки с 5 чаши вода. Оставете водата да заври, намалете огъня и оставете да къкри 10-15 минути. Извадете костилките и ги оставете да изсъхнат. Може да се използват до три пъти преди да се изхвърлят.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР