Домашен снакс

Дали за компания на чаша бира или за лека закуска това е нещо, което си струва да бъде опитано

Мануела Панайотова 20 August 2016

Снимка: Мануела Панайотова

Преди години получих като подарък от Япония кутия цветни, сладки сухари. Под капака, в малки вакумирани пликчета, бяха подредени изящни, като морска пяна, разноцветни дискове. Всяка опаковка, освен различен цвят, криеше и различен аромат - мед, малина, зелен чай, шоколад и карамел. Не мога да кажа, че това е най-вкусната храна, която съм опитвала, но определено беше много интересна. Тогава пак беше лято и снаксът с аромат на карамел много прилегна на бирата. Скоро открих рецепта, по която направих тези сладки сухари и за моя приятна изненада получих отличен вкус. Снаксът стана нежен, с лек маслен намек и плътен карамелен вкус, постигнати изцяло с натурални съставки. Дали за компания на чаша бира или за лека закуска това е нещо, което си струва да бъде опитано.

Използвах: 180-200 г хляб, нарязан на малки кубчета, 140 г масло, 100 г захар, 1/2 ч. лъжичка сол, 180 мл мляко (горещо).

Как ги направих: Отстраних кората на всяка филия и нарязах на кубчета. Загрях фурната на 180 С и ги изсуших за около 15 минути. Намалих фурната на 150 С. Сложих маслото и захарта в тиган на слаб огън. Когато маслото се стопи и захарта стана с цвят на светъл карамел, добавих горещото мляко и запечените хапки. Разбърках докато попият течността. Изсипах в тава и върнах във фурната за 25- 30 минути или докато попият всичко и станат златисти.

1 КОМЕНТАР
1
Дарина Пламен Мечеви
20 August 2016, 12:32

Страхотно ! .....

ТВОЯТ КОМЕНТАР