Вкусна промяна

Конкурсът Electrolux Ideas Lab търси идеи, които вдъхновяват готвенето у дома и дава на победителя 10 000 евро и възможност да реализира идеята си

16 August 2016

Страстта ни към храната се усилва. Търсим местно производство, споделяме ястията ни в социалните мрежи, пътуваме, за да опитаме нови вкусове и купуваме повече готварски книги, отколкото когато и да било до сега. Но в същото време храната става един от най-големите рискове и заплахи за здравето на планетата. Отпадъците от храна нарастват, докато затлъстяването, диабетът и недохранването стават още по-голям проблем. Казано накратко, апетитът ни за добра храна расте, но в същото време ние сме гладни за промяна.

Конкурсът Electrolux Ideas Lab търси идеи, които вдъхновяват готвенето у дома и дава на победителя 10 000 евро и възможност да реализира идеята си. Компанията приветства иновативни идеи за приложения за смартфони, програми за споделяне на храна, нови начини за събиране на рецепти, пособия за кухнята и други.
Ние сме това, с което се храним, както се казва в поговорката, но хранителните навици в световен мащаб се променят.

Electrolux Ideas Lab е отворен за всеки, който е над 18 години, като идеите е необходимо да се подават до 3 октомври 2016 г. Участията могат да бъдат индивидуални или от екип от двама души. Разкажи  идеята си в 30-секунден видеоклип, напиши кратко описание и го качи на www.electroluxideaslab.com. Бъди колкото можеш по-креативен в твоя видеоклип и обясни идеята си по най-убедителния възможен начин. Не е необходимо да си експерт по видеа – можеш да предприемеш по-лесен подход и да използваш смартфона си.

На 18 октомври ще бъдат обявени топ 50 на най-добрите идеи, на 17 ноември - обявяване на топ 10. А победителят ще стане ясен на 28 ноември. Той ще получи 10 хиляди евро парична награда, покана да прекара една седмица в Стокхолм, световната стартъп столица, която ще помогне допълнително да доразвие, реализира и пусне в ход идеята си. По време на това уникално изживяване, победителят ще се срещне с лидери и експерти от Electrolux и ще осъществи контакт с някои от най-успешните скандинавски стартъпи, да дооформи своята идея и да получи вдъхновяващи проникновения за пускането ѝ на пазара.

За повече информация и за да подадете идеята си, отидете на www.electroluxideaslab.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР